8 Μαρ 2022

Τι ΔΕΝ απάντησε ο κ.Πλακιωτάκης στη Βουλή για τις μεταθέσεις των Λιμενικών


Τη Παρασκευή από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων ο ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκης απάντησε στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Παπαναστάση, αναφορικά με τα προβλήματα που υφίστανται τα τελευταία 2 έτη με το καθεστώς των μεταθέσεων των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. 

 Το σχετικό ερώτημα προέκυψε ύστερα από μια σειρά ανακοινώσεων της Π.Ο.Λ αλλά και από Ενώσεις της ΠΟΕΠΛΣ αλλά και από μέλη του ΔΣ της όπου εκφράζεται η πεποίθηση ότι το υπάρχον καθεστώς των μεταθέσεων δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Π.Ο.Λ. 

 ● Μετατίθενται πάνω από 2.000 στελέχη, δηλαδή ποσοστό μεγαλύτερο του 1/4 των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 

 ●Το 80% εξ αυτών αφορά ανούσιες μεταθέσεις σε υπηρεσίες που δεν έχουν υπηρεσιακές ανάγκες ενώ θα απογυμνωθούν πολλές από αυτές που λειτουργούν με εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό όπου και τίθεται θέμα στην ομαλή λειτουργία τους. 

 ● Θα υπάρξουν και στελέχη που θα μετατεθούν από ένα νησί σε άλλο χωρίς να το επιθυμούν. 

 ● Δεν υπάρχει δυνατότητα να ικανοποιηθούν αιτήματα στελεχών που υπηρετούν πολλά έτη σε νησιά και επιθυμούν μετάθεση στο τόπο συμφερόντων τους καθώς με το νέο οργανόγραμμα οι νησιωτικές υπηρεσίες εμφανίζονται υποστελεχωμένες κατά 50-60% ενώ την ίδια στιγμή δεν υπάρχουν πλέον κενές οργανικές θέσεις σε υπηρεσίες που μέχρι πρότινος υπήρχαν κενά. 

 ●Μετατίθενται στελέχη τα οποία σε 2-3 χρόνια συνταξιοδοτούνται. Σύμφωνα με το άρθρο 14 του ΠΔ Μεταθέσεων 11/21 οι τακτικές μεταθέσεις θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί μέχρι και την 28 Φεβρουαρίου. 

 Τέλος ρωτήθηκε αν με κρυφή διάταξη και χωρίς διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων έχει πρόθεση να καταργήσει σωματεία που νόμιμα λειτουργούν, εκπροσωπούν Λιμενικούς και στηρίζουν τις οικογένειες των συνάδελφων . 

 Ο κ.Πλακιωτάκης απάντησε πως το σύστημα των μεταθέσεων λειτουργεί κανονικά ακόμη και αν δεν έχουν γίνει τακτικές μεταθέσεις τα τελευταία 2 χρόνια.. ενώ στη δευτερολογία του προτίμησε αντί να ενημερώσει τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που παρακολουθούσαν με αγωνία για το φλέγον θέμα των μεταθέσεων να προβάλει τις ενέργειες που έχει κάνει ως ΥΝΑΝΠ για τον πόλεμο στην Ουκρανία!!! 

Πηγή : https://www.militaire.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...