ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ (ΣΕΡΙΦΟΣ)
ΥΛΙΚΑ
-
½ κιλό αμπελόφυλλα
-
1 κιλό ρύζι καρολίνα
-
1 ματσάκι μαϊντανό
-
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
-
Δυόσμο
-
4 ξερά κρεμμύδια
-
Αλάτι-πιπέρι
-
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε
και ζεματάμε τα αμπελόφυλλα. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον άνηθο και
αφού τα αχνίσουμε ρίχνουμε το λάδι(δύο φλιτζάνια)και τα τσιγαρίζουμε.
Επίσης ρίχνουμε και τον χυμό από δύο λεμόνια. Αφού βράσουν λίγο ρίχνουμε
το ρύζι και αφού πάρει δύο βράσεις, το σβήνουμε. Σε κάθε αμπελόφυλλο
βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση και τα τυλίγουμε. Τα βάζουμε σε σειρά
σε φαρδιά κατσαρόλα και στην τελευταία σειρά βάζουμε ένα πιάτο για να
πιεστούν τα ντολμαδάκια και να μην ανοίξουν. Ρίχνουμε λίγο νερό και λάδι
στην κατσαρόλα και την βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει.
ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ (ΣΕΡΙΦΟΣ)
ΥΛΙΚΑ
-
1 φύλλο μπακαλιάρο
-
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
Λίγη μπύρα
-
Αλάτι-πιπέρι
-
1 κρεμμύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξαρμυρίζουμε
τον μπακαλιάρο και τον κόβουμε σε μπουκιές. Τρίβουμε στην ξύστρα το
κρεμμύδι. Στη συνέχεια με το αλεύρι, την μπύρα φτιάχνουμε έναν χυλό.
Μέσα στο χυλό βάζουμε αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο κρεμμύδι. Αφού τα
ανακατέψουμε καλά βάζουμε μέσα στον χυλό τον μπακαλιάρο και στην
συνέχεια ένα - ένα κομμάτι τα τηγανίζουμε.
(Από το 4ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ στη Σίφνο)
Πηγή :
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου