25 Μαρ 2013

Νεκρός στο μπάνιο του ο διάσημος Ρώσος ολιγάρχης Μπερεζόφσκι, αντίπαλος των Πούτιν-Αμπράμοβιτς





Νεκρός στο σπίτι του στο Σάρεϊ του Λονδίνου βρέθηκε ο εξόριστος ρώσος δισεκατομμυριούχος Μπόρις Μπερεζόφσκι, πολέμιος του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος εγκατέλειψε τη Ρωσία το 2000.
Άγνωστες είναι οι συνθήκες θανάτου του κροίσου, ο οποίος είδε την περιουσία του να μειώνεται μετά την άνοδο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην εξουσία.

Eίχε πρόσβαση στο Κρεμλίνο επί των ημερών του πρώην προέδρου Μπόρις Γέλτσιν και αργότερα έγινε δεινός επικριτής του B. Πούτιν.
Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση του θανάτου του, επικαλούμενα συγγενείς του Μπερεζόφσκι και τον ρώσο δικηγόρο του.

Πέρυσι έχασε στο δικαστήριο στην νομική διαμάχη με τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι Ρομάν Αμπράμοβιτς σε μια δίκη που είχε χαρακτηριστεί ως η πιο ακριβή στα χρονικά της Βρετανίας. 

Σε ρόλο ενάγοντα, ο Μπερεζόφσκι επιτέθηκε διεκδίκησε αποζημίωση ύψους 3 δισ. στερλινών από τον Αμπράμοβιτς, τον οποίο κατηγόρησε για εξαπάτηση και εκβιασμό στην υπόθεση πώλησης μετοχών του ρωσικού πετρελαϊκού ομίλου Sibneft ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου απέρριψε τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντας τον Μπερεζόφσκι ως πλήρως αναξιόπιστο μάρτυρα.

Πηγή : http://kourdistoportocali.com/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...