20 Μαρ 2013

ΣΕ ΦΙΑΣΚΟ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΙΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ EUROGROUP ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ!

ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ (ΜΑΤΑΙΩΣΗ;) ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΒΑΤΕΡΛΩ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, EUROGROUP, ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΔΝΤ, ΗΠΑ!
Έγκυροι παρατηρητές τόνιζαν ότι οι Κυπριακές εξελίξεις αντιπροσωπεύουν μια πρώτης τάξεως ήττα για το Eurogroup , τη Γερμανία, τηνευρωζώνη, το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ, η οποία μπορεί να μετατραπεί σε βατερλώ και να επιφέρει την πλήρη (ελπιδοφόρα) ματαίωσή τους.
Στο μεταξύ η Μέρκελ προσπαθεί απεγνωσμένα να εμποδίσει μια προσέγγιση της Κύπρου με τη Ρωσία, προκειμενου η Λευκωσία με Ρωσική βοήθεια να ακολουθήσει ένα δρόμο εκτός τρόικας και τροικανής χρηματοδότησης.
Σε φιάσκο και σε ναυάγιο οδηγούνται οι κατάπτυστες και νεοαποικιακές αποφάσεις του Eurogroupαναφορικά με την Κύπρο, στις οποίες κατά ένα πολιτικά εγκληματικό τρόπο συμφώνησε και η κυβέρνηση Σαμαρά.

Αφού και το νέο κυπριακό κυβερνητικό νομ/διο με το “βελτιωμένο” κούρεμα (πάνω από 20 χιλ.) δεν συγκέντρωνε με κανένα τρόπο την πλειοψηφία, η Κυπριακή κυβέρνηση υποχρεώθηκε ,χιλιοταπεινωμένη, να προβεί σε νέα αναβολή της ψηφοφορίας, πιθανότατα για την Τετάρτη καιβλέπουμε
Είναι αρκετά πιθανόν η Κύπρος να καταστεί η αχίλλειος πτέρνα όλου του σημερινού αντιδραστικού ευρωζωνικού και ΕΕ οικοδομήματος και η αφορμή για θετικές ανατρεπτικές εξελίξεις που μπορεί να επεκταθούν και στην Ελλάδα και σε όλη τη Νότια Ευρώπη.

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ
ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ…
Δραματικές είναι οι στιγμές στην Κύπρο, μετά και την παραδοχή του προέδρου Νίκου Αναστασιάδηότι δεν εξασφαλίζεται στη Βουλή η απαιτούμενη πλειοψηφία για το νομοσχέδιο που αφορά το κούρεμα των καταθέσεων. Η ψηφοφορία αναβάλλεται και μετατίθεται εκτός απροόπτου για την Τετάρτη.
Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στη Λευκωσία. Ο πρόεδρος όρισε για το απόγευμα της Τρίτης νέα συνάντηση πολιτικών αρχηγών σε μια προσπάθεια να τους πείσει.
Στη Μόσχα μεταβαίνει, πιθανώς εντός της ημέρας, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής. Στη ρωσική πρωτεύουσα αναμένεται και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ προσπαθεί να ανακόψει μία ρωσική βοήθεια στο σχέδιο διάσωσης της Κύπρου. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος Αναστασιάδης με την κ. Μέρκελ, η γερμανίδα καγελάριος φέρεται να επέμεινε ότι οι διαπραγματεύσεις για το σχεδο διάσωσης πρέπει να διεξαχθούν αποκλειστικά και μόνο από την τρόικα.
Τέλος, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ εμφανίζεται να στηρίζει την πρόταση για ελάφρυνση του κουρέματος στις μικρές καταθέσεις.
Πηγή :http://seisaxthia.wordpress.com 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...