27 Μαρ 2013

Έξοδος από το ευρώ και σύνδεση της λίρας με το ρούβλι!



Ετσι όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα με την συμφωνία του  ΕΥROGRΟUP {απίστευτες μέχρι πρότινος  σκέψεις που όμως εγιναν πράξεις και εγιναν και δεκτές,όχι μονον από τις ηγεσίες  Λευκωσίας-Αθηνών αλλά και σιωπηλά εστω από τον Ευρωπαικό νότο}η καταστροφή του τραπεζικου συστήματος είναι καθολική και η αναμενόμενη υφεσις της οικονομίας θά είναι κυριολεκτικά ανυπολόγιστη δεδομένου οτι δεν εχει  μελετηθει αντιστοιχο οικονομικό μοντέλο στο παρελθόν, δηλ. η φετινή πτώσις στο ΑΕΠ μπορει να είναι 5-90%!! με αντιστοιχη ανεργία 15-90% με μισθους και συντάξεις που θα επαναπροσαρμόζονται μηνιαίως.
 
Η λύσις ,λοιπόν, που θα εφερνε για μένα τα πάνω –κάτω είναι η αμεση εξοδος από το ΕΥΡΩ [βλ.σημερινές δηλώσεις ΚΡΟΥΚΓΜΑΝ]αλλά  και η ταυτόχρονη συνδεσις της κυπριακής πλεον  ΛΙΡΑΣ με το ΡΟΥΒΛΙ μ ε την σημερινη ισοτιμία  ευρω /ρουβλι,το αντίστοιχο δηλ. της συνδεσης της Αργεντινής με το δολλάριο, με την γνωστή χρεοκωπία της χώρας, μονον που στην περίπτωση της Κύπρου θα συμβει το αντίθετο.
 
1] Οι ρωσοι μεγαλοκαταθέτες δεν θα εχουν κανέναν λογο να αποσυρουν τα κεφάλαια τους
2] το χρεος της κυπριακής δημοκρατιάς δεν μεταβάλλεται καθόλου,δεδομένου της συνδεσης,αντιθέτως θα αποπληρώνεται σε κυπριακές λίρες.
 
3]θα προλαβει και ο υπόλοιπος Ευρ.νότος, με ανάλογες κινήσεις τις επόμενες αποφάσεις των ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΛΠ ΒΟΡΕΙΩΝ για τον όπως διαφαινεται επαναπατρισμό των 540 δις ΕΥΡΩ που εχουν δανείσει  στον νοτο.Φανταστειτε π.χ ότι αποφασίζει η Ιταλία  επιστροφή στην ΛΙΡΕΤΤΑ 
,με΄ταυτόχρονη αναπροσαρμογή-υποτίμηση εστω 25%, ναι μεν το  χρέος θα εκτινασσόταν από 1.3 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ σε1.7 τρις,αλλά πειτε μου ποιος θα ξαναγόραζε Γερμανικά προιόντα-οι ΙΤΑΛΟΙ παράγουν τα ΠΑΝΤΑ!.
 Βεβαια ,δυστυχως σημερα ο πλεον καθοριστικός παράγων είναι ο χρόνος-επρεπε ηδη να ειχε συζητηθει ένα  περιπου ιδιο PLAN C,ισως δεν είναι ακόμα αργά.
Κ.ΝΙΝΟΣ



Πηγή : http://www.kourdistoportocali.com

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...