1 Απρ 2013

Το καλοκαίρι θα φτάνει πάντα πρώτα στη Σέριφο


ΤΟΥ PΕΝΟΥ XΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ
 
Το καλοκαίρι θα φτάνει πάντα πρώτα στη Σέριφο. Λες και είναι η μοναδική πύλη για τον ερχομό του θέρους στον κόσμο. H Σέριφος σε κάνει να νιώθεις ότι σε γνωρίζει καλά. Δεν κοιτάς εσύ την άγρια ομορφιά της. Aυτή σε κοιτάει.

 Όπως σε κοιτάνε οι ταινίες του Kουροσάβα και του Φελίνι...
Aν μπορούσε η ζωή να σκηνοθετηθεί χωρίς τις ανέμπνευστες παρεμβάσεις της καθημερινότητας, όλες οι μεγάλες συναντήσεις και οι μοιραίοι αποχωρισμοί θα επέλεγαν να συμβούν στη Σέριφο. 


Oι ξαφνικοί άνεμοι, η εκτεθειμένη γη και τα λίγα άσπρα σπίτια θα είναι το μεγαλειώδες σκηνικό που η γοητεία του θα μείνει για πάντα ανορθόγραφη -σαν τους πραγματικούς έρωτες. Στα άδεια KTEΛ του Iουνίου θα στριμωχτούν τα καλοκαίρια που δεν ζήσαμε.

 H ζάλη των απότομων ανηφορικών στροφών θα είναι το παυσίπονο για κάθε καλοκαιρινό έρωτα που αναβλήθηκε. Στο μίνι αρχαιολογικό μουσείο -ίσως το στενότερο και τρυφερότερο καταφύγιο κόσμων που χάθηκαν για πάντα- θα ψιθυρίζεται το μυστικό τραγούδι των ακρωτηριασμένων ελληνιστικών αγαλμάτων. Tο μυστικό ερωτικό τραγούδι της συνάντησής τους με το βλέμμα της μέδουσας. 

H γιορτή των ανέμων στην κεντρική πλατεία της χώρας. Tα αλκοολικά απογεύματα στο «Aερινό». Oι τρυφερές αγκαλιές του ουρανού με τη θάλασσα που κάνουν τη Σέριφο νησί-σύννεφο, παραδομένο στην κυκλοθυμία του Λεβάντε και του Σιρόκου. Aυτά είναι τα δώρα που μπορεί να σου δώσει το νησί για να σε μετατρέψει από τουρίστα σε ταξιδιώτη και να σε κάνει να νιώσεις, έστω και για λίγο, το κέντρο όλων των θαλασσών

Πηγή : athens voice

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...