2 Απρ 2013

ΖΗΤΗΜΑ ΑΡΧΗς

Γράφει ο Σαράντος Χαρέας  

Η Ελλάδα αργά ή γρήγορα ξερνάει τα ξένα σώματα που πάνε να κολλήσουν πάνω της... ξέρεις να λες Ελλάδα στα Ελληνικά, μα τίποτε δε νιώθεις απ' ό,τι σπουδαίο, μεγάλο και αιώνιο κρύβει τούτη η λέξη στα σπλάχνα της...

 Θες να δικάσεις τους Έλληνες με τον πατριωτισμό του Εγγλέζου, γίνεται όμως αυτό αγαπητέ μάσων;;; Αυτοί που σε διόρισαν επιβουλεύονται τον εθνισμό μας. 


Αλλά ο εθνισμός μας ω επίτροπε είναι θεμελιωμένος εις τα αίματα 800.000 Ελλήνων που θυσιάστηκαν εις τον αγώνα... και τι Ελλάδα θα απομείνει χωρίς τους Έλληνες, μήπως θέλετε να σφάξετε εμάς για να κατοικηθεί από σας ω "φιλέλληνες"... έχετε μίσος εναντίον του γένους μας που πάντα μέσα σ' ολόκληρη την ιστορία του στάθηκε αντίθετο στους τυράννους και την τυραννία γιατί, όντας τούτος ο Τόπος πέρασμα για άλλες θάλασσες για μεγάλα κέρδη και συμφέροντα έχει το κακό ιδίωμα να κατοικείται από έναν δύσκολο ατίθασο και υπερήφανο λαό.

 Κάποιος από τους αρχαίους μας προγόνους είπε: "πάσα διαφωνία μεταξύ Ελλήνων είναι διαφωνία μεταξύ Ηρώων"
ο δικαζόμενος δικαστής Πολυζωίδης προς τον άγγλο επίτροπο

1. Η Ανασύνθεση της Αριστεράς


Το να αγαπάς την Πατρίδα σου, το να αγωνίζεσαι για την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία και την Ακεραιότητα της και να αγωνίζεσαι για καλύτερες μέρες, χωρίς πείνα και πόλεμο, δεν είναι σκοποί, αρχές και αξίες των φιλελεύθερων, δεξιών, και εθνικιστικών χώρων.

 Κάθε άλλο, και η ιστορία το έχει δείξει, ποιοι αγωνίστηκαν και θυσίασαν και τη ζωή τους, όταν η Πατρίδα τους κινδύνευε.

Ο στόχος ενός Αριστερού Κινήματος ήταν και είναι να προστατέψει τα συμφέροντα του Λαού και της Πατρίδας του, πρωτίστως.


Οι οργανωτές αυτής της οικονομικής τραγωδίας, ντόπιοι και ξένοι, έμποροι και κάπηλοι του μίσους  δολοφονούν την ειρήνευση και την τιμή της Πατρίδας σου.
Δεκέμβριος 2011.

Η κρίση χρέους πλήττει όχι μόνο την χώρα μου, αλλά και όλη την Ευρώπη. Με θύματα τους πολίτες, τους εργαζόμενους, τους εργάτες. Το κράτος συρρικνώνεται. Εντολοδόχοι ξένων δυνάμεων.

 Η΄ του Διεθνές κεφαλαίου. Η κοινωνία διαλυμένη, συγχυσμένη, διεφθαρμένη. Οι πολιτικοί λαϊκίζουν. Τα κόμματα συγκυβερνούν. 

Η φτώχεια και η κατοχή γεννάται. Η οικονομική κρίση χτυπάει και στο Βασίλειο που λέγεται Η.Π.Α. «Αντικαθεστωτικές εξεγέρσεις» και σωτήριες επεμβάσεις επιβολής της «δημοκρατίας» στους τελευταίους ηγεμονικούς «πύργους». 


Διαφημίστηκα σποτάκια για τη φτώχια και τη δυστυχία στη μαύρη ήπειρο. Μετανάστευση. Νέοι οικονομικοί γίγαντες ελέγχουν την παγκόσμια αγορά διαχύοντας τα προϊόντα τους. Προϊόντα χωρίς ποιότητα. Ανεργία.


Η παγκόσμια τάξη με το ενοποιημένο κεφάλαιο πραγματοποιεί, αυτό που πάντα ίσχυε, ότι το κεφάλαιο δεν γνωρίζει ούτε πατρίδα, ούτε σύνορα, ούτε χρώμα, ούτε φυλή, ούτε ηλικία, ούτε φύλο. 

Είναι ο διεθνής θεός που θα υποτάξει στον νόμο του όλο τον κόσμο, μηδενίζοντας εθνικές ταυτότητες αλλά και τα ελεγχόμενα κατασκευάσματα του, τα κράτη, πολιτισμούς. γλώσσες και ιστορίες των λαών και παλαιά εργαλεία του, τις θρησκείες, που χρησιμοποιήθηκαν για φανατισμό, σπέρνοντας την διχόνοια. 

Η παγκόσμια τάξη με το ενοποιημένο κεφάλαιο δεν χρεοκοπεί. Αυτοί που χρεοκοπούν είναι οι Λαοί, τα Έθνη. 

Ο 19ος αιώνας ήταν ο αιώνας του καπιταλισμού. Η αρχή του κακού.



 Ο καπιταλισμός πλημμύρισε αυτόν τον αιώνα με το εμπόριο του, τη βιομηχανία του, τους τρόπους του, τις μόδες του, τη λογοτεχνία του, τη τέχνη του, την επιστήμη του, τη φιλοσοφία του, τη θρησκεία του την πολιτική του και τον αστικό του κώδικα, που είναι περισσότερος οικουμενικός ακόμα και από τους νόμους που η Ρώμη επέβαλε στα Έθνη του αρχαίου κόσμου. Οικουμενισμός, διεθνισμός, κοσμοπολιτισμός το ανολοκλήρωτο όνειρο του μαρξισμού, έρχεται τον 21ο αιώνα το ενοποιημένο κεφάλαιο να πραγματοποιήσει.  

Σαλπάροντας για τη φιλελεύθερη Ουτοπία: Εθνότητες ανομοιογενής και χωρίς συνείδηση, εξαναγκάζονται να συμβιώσουν. 


Πόσο διαχρονικός είναι ο Τζώρτζ Όργουελ στην Φάρμα των ζώων. Αλλά και πόσο επίκαιρος ο Γκύ Ντεμπόρ, η θεαματική κοινωνία μας κρατάει σε μια οργανωμένη  κοινωνική σχιζοφρένεια, προσφέροντας ουτοπικές ή νοσταλγικές φαντασιώσεις χωρίς πρακτικές συνέπειες, ή εμπειρική ενασχόληση με το εδώ και τώρα χωρίς συνείδηση της ολότητας. 


« Η παγκοσμιοποίηση είναι ο θρίαμβος της ελευθερίας », είπε ο Τζώρτζ Μπους ο Νεώτερος.
« Σε μια ύφεση, τα περιουσιακά στοιχεία επιστρέφουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες », είπε ο Άντριου Μέλλον ( τραπεζίτης και πρώην υπουργός οικονομικών των Η.Π.Α. )
« Κάποιος πρέπει να πάρει την θέση των κυβερνήσεων κι αυτός, κατά τη γνώμη μου, είναι οι επιχειρήσεις », είπε ο Ντέηβιντ Ροφέλερ ( Newsweek, 11/02/1999 )
« Η οικονομία της αγοράς είναι ο θεός, και όσοι την αντιμάχονται είναι αιρετικοί », είπε ο Μάϊκ Μούρ ( Πρόεδρος του παγκόσμιου οργανισμού εμπορίου )
 Τι συμβαίνει όμως, πραγματικά;

Χρεoκοπίες, στοιχήματα και κερδοσκόποι ή γενική χρεoκοπία των λαών και των πεπρωμένων τους λόγω μετριότητας με αποτέλεσμα παντελή έλλειψη ανθρώπινου μεγαλείου;
 

Το 1897, ο τότε 34 χρoνος Κ. Καβάφης «μιλάει» για τα μεγάλα και ψηλά τείχη που τριγύρω του έχτισαν.
 
Ποιοι;
 
Δεν λέει. Την απάντηση έρχεται να την δώσει το 1920, ο τότε 28 χρονος Φ. Πεσσόα, ο οποίος «έκτιζε» τα δικά του τείχη, ο ίδιος με τους φόβους του.
Συμπέρασμα, όσο ο άνθρωπος δεν θα ξεπερνάει τους φόβους του, για να γεννηθεί ο καινούργιος άνθρωπος, η ανθρωπότητα θα ανακυκλώνεται.


Η εναλλακτική λύση στην κρίση είναι η Ανασύνθεση της Πατριωτικής Αριστεράς, με την ανασυγκρότηση της Διεθνής Ένωσης Εργαζομένων, και θα καταλάβει το κράτος, προετοιμάζοντας την μελλοντική αταξική κοινωνία.

Στην Ευρώπη στην παρούσα χρονική συγκυρία, μία σειρά οργανώσεων πρέπει να επιδιώκει να διατηρήσει τα εθνικά συναισθήματα στις καρδιές των ανθρώπων.


Αυτές οι οργανώσεις, είτε πρόκειται για κινήματα για τις  Γλώσσες, φιλολογικούς συλλόγους ή επιτροπές μνήμες, επιτελούν χωρίς αμφιβολία ένα έργο διαχρονικής αξίας για αυτές τις χώρες επειδή βοηθούν να διασωθούν από την εξαφάνιση οι πολύτιμες εθνικές ιστορίες, οι γλώσσες και τα χαρακτηριστικά των λαών της Ευρώπης.


Η κοινωνική επανάσταση δεν είναι απλώς μια αντίδραση, ψηφαλάκια σ’ ένα ριζοσπαστικό κόμμα της αριστεράς, είναι πρωτίστως μια ατομική εξέγερση που υπονομεύει τα θεμέλια και απειλεί τις ρίζες. Εξυψώνει το άτομο και συντελείται στο όνομα του ατόμου.
Κοινωνική επανάσταση δεν είναι όταν ο όχλος βγάζει μια άγρια φωνή, έξω από το κοινοβούλιο των αντιπροσώπων, κατά αυτών.


 Υπάρχει και το νομοθετικό σύστημα που μας δεσμεύει τη βούληση. Αυτό είναι που πρέπει να ανατραπεί. Και για να ανατραπεί πρέπει να καταληφθεί. Και μετά; Να αναθεωρηθεί. Και μετά; Να δημιουργηθεί ένα πιο δίκαιο νομοθετικό σύστημα…μέχρι να γίνουμε Ιδιοκτήτες του Εαυτού μας.  


Η Ανασύνθεση της Αριστεράς πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα από μια Πλατιά Ενότητα Πατριωτικών Δυνάμεων. Η Αριστερά είσαι Εσύ, είμαι Εγώ, είμαστε ΕΜΕΙΣ.


 Η Αριστερά είναι η Αντίδραση στο ολοκληρωτικό αστικό καθεστώς που εκφράζεται δια των αντιπροσώπων και των κομμάτων. Η Αριστερά πρέπει να είναι Ελευθεριακή. Να μην υπακούει σε δόγματα, να μην θεοποιεί πρόσωπα. Ο Κ. Μαρξ ήταν ένας θεωρητικός της. Όπως ήταν και οι πρόδομοι του, τους οποίους αποκαλούσε Ουτοπιστές. Όπως ήταν και οι Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι. 

Τελικά πόσο επαναστάτες ήτανε οι θεωρητικοί με τις μεγάλες κοιλιές;


Ο Μαρξ ήταν Εβραίος και ήταν περικυκλωμένος από ένα πλήθος μικροπρεπών, περισσότερο ή λιγότερο νοημόνων, ραδιούργων, εύστροφων, κερδοσκόπων Εβραίων, την ώρα που οι Εβραίοι βρίσκονταν αλλά και βρίσκονται παντού, σαν εμπορικοί και τραπεζικοί παράγοντες , συγγραφείς, πολιτικοί, ανταποκριτές εφημερίδων όλων των αποχρώσεων.


 Εν συντομία (οι Εβραίοι είναι) λογοτεχνικοί μεσάζοντες, την ίδια ώρα που είναι οικονομικοί μεσάζοντες, με το ένα πόδι στην τράπεζα και το άλλο στο σοσιαλιστικό κίνημα και με τα οπίσθια τους καθισμένα στο Γερμανικό Τύπο.

 Αυτοί έχουν γραπώσει τον έλεγχο όλων των εφημερίδων, και μπορείτε να φανταστείτε τι εμετικά έντυπα είναι το αποτέλεσμα τους.
 

Τώρα και από πάντα, αυτός όλος ο Εβραϊκός κόσμος, ο οποίος συγκροτεί μια σέκτα εκμετάλλευσης, ένα λαό από βδέλλες , ένα αδηφάγο παράσιτο, στην οποία είναι στενά και βαθιά συνδεδεμένοι ο ένας με τον άλλον, χωρίς να λογαριάζουν όχι μόνο συνοριακές, αλλά επίσης ούτε και πολιτικές διαφορές- αυτός ο Εβραϊκός κόσμος είναι στις ημέρες μας, κατά μεγάλο μέρος, στη διάθεση του Μαρξισμού ή του Ρότσιλντ.

 Είμαι βέβαιος ότι, από την μία πλευρά, η οικογένεια Ρότσιλντ εκτιμά την αξία του Μαρξισμού, και από την άλλη πλευρά, οι Μαρξιστές αισθάνονται μια ενστικτώδη συμπάθεια και τρέφουν έναν μεγάλο σεβασμό για την οικογένεια Ρότσιλντ. Αυτό ίσως φαίνεται περίεργο. Τι κοινό θα μπορούσε να υπάρχει μεταξύ του κομμουνισμού και της υψηλής διαχείρισης χρημάτων; 


Ω! ω! Ο κομμουνισμός του Μαρξ και των μαρξιστών ζητάν ένα ισχυρό συγκεντρωτικό κράτος και όπου αυτό υφίσταται, πρέπει αναπόφευκτα να υπάρχει μια κεντρική κρατική τράπεζα, και όταν αυτό υφίσταται, εκεί το παρασιτικό Εβραϊκό Έθνος, το οποίο κερδοσκοπεί πάνω στο μόχθο του λαού, θα βρίσκει πάντοτε τα μέσα για την ύπαρξη του.


Εκτός όμως από αλαζονικός εβραίος ο θείος Κάρολος ήταν και αυταρχικός Γερμανός. Εναντιωνότανε σ’ ένα Παλλαϊκό Μέτωπο Εργαζομένων, όπως τότε στο Παρίσι του 1871 με τους περιθωριακούς της Μονμάρτης ή τους εργάτες παραγωγής των ειδών πολυτελείας που ύψωσαν


 Κόκκινες σημαίες και πέθαναν εκατοντάδες στα οδοφράγματα της Κομμούνας. Και εξήντα χρόνια αργότερα, εκείνος που πήρε τα όπλα εναντίον του φασισμού δεν ήταν το υπερσύγχρονο και υπερσυγκεντροποιημένο και πολύ πειθαρχημένο εργατικό γερμανικό κίνημα, αλλά οι εργάτες και οι αγρότες της Ισπανίας.


 Ή και την περίοδο της κοινωνικής έκρηξης στη Ρωσία το Φλεβάρη του 1917, αγρότες τσάκισαν την τσαρική Ρωσία.
Αλλά όλα αυτά είχαν να κάνουν με το αδιάλλακτο σωβινισμό του. Όπως τότε στο Γαλλοπρωσικό πόλεμο, που τάχτηκε υπέρ των Πρώσων έναντι των Γάλλων για να μην επικρατήσει ο Προυντονισμός.
Σήμερα όμως, τον 21ο αιώνα, το διεθνές κεφάλαιο έρχεται με την μάσκα ενός άναρχου αλληλέγγυου κοσμοπολίτη.      


Αφού κατάφερε πρώτα να εκφυλίσει τον υπαρκτό Σοσιαλισμό και την Κομμουνιστική ιδεολογία, καλωσορίζοντας τον πίσω στην παγκόσμια τάξη, τώρα στρέφεται σε άλλες νησίδες ουτοπίας.

 Στην Αναρχία. Σ’ έναν κόσμο ατομικής και συλλογικής ανάπτυξης, αξιοπρέπειας και ευημερίας. Όταν θα έχουν αφανίσει εκατομμύρια ανθρώπους και θα έχουν διαλύσει τους λαούς. 


Η Αλληλεγγύη δεν επιβάλλεται. Είναι συνείδηση σ’ ένα αίσθημα βαθιά ριζωμένο στην ανθρώπινη ψυχή. Όπως είναι και ο πατριωτισμός και η αυτοσυντήρηση.
Γι’ αυτό πρέπει να σταματήσουμε τα κοινωνικά πειράματα και της ανθρωπιστικές – οικονομικές κρίσεις της νέας τάξης πραγμάτων.


Πως θα πραγματοποιηθεί όμως η Ανασύνθεση της Αριστεράς;      


Όλοι οι Έλληνες είμαστε άνθρωποι κάποιας τάξης με ορισμένα συμφέροντα της τάξης αυτής και την στιγμή που γινόμαστε Σοσιαλιστές με την πλατειά έννοια, και θέλοντας μια καινούρια οικονομία της κοινωνίας μας αλλά και των άλλων κοινωνιών, παράλληλα γινόμαστε και Πατριώτες με τη συνείδηση του Έθνους μας και όλων των άλλων Εθνών, γιατί οι διαφορές των Εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχουμε την συνείδηση τους και χαιρόμαστε που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την Ανθρώπινη Συνείδηση και Ενέργεια. 


Το Έθνος και η Πατρίδα είναι φυσικά ιστορικά γεγονότα. Δεν θεωρούνται αρχές και γι’ αυτό τον λόγο οφείλουμε να τις σεβόμαστε για να μην βρίσκεται αφορμή από τους συμμορίτες υπερεθνικιστές. Η καταπίεση, όμως του Έθνους και της Πατρίδας είναι έγκλημα και τότε και μόνο τότε από υγιή πατριωτικές δυνάμεις, το Έθνος και η Πατρίδα γίνεται ΙΕΡΗ ΑΡΧΗ κάθε φορά που απειλείται και καταπιέζεται.


Το Έθνος είναι μια μεγάλη αλληλεγγύη, αποτελούμενη από το αίσθημα των θυσιών που έχουν γίνει κι εκείνων τις οποίες είναι διατεθειμένοι ( οι πολίτες ) να κάνουν ακόμα όσοι ανήκουν σ’ αυτή την κοινότητα.

 Προϋποθέτει κάποιο παρελθόν, δεν μπορεί να είναι κανείς άνθρωπος ξεχνώντας την καταγωγή του, αλλά συνοψίζεται και στο παρών χάρη σ’ ένα χειροπιαστό γεγονός, την επιθυμία συνέχισης  της κοινής ζωής. Η ύπαρξη ενός Έθνους είναι ένα καθημερινό δημοψήφισμα, όπως η ύπαρξη του ατόμου είναι μια μόνιμη επιβεβαίωση της θέληση για ζωή.


Από άτομο γίνομαι ΆΝΘΡΩΠΟΣ.


Τέλος, ο Πολιτισμός γεννιέται από το Έθνος. Είναι ο φυσικός προορισμός του, η φυσική εξέλιξη του. Ο Πολιτισμός γεννιέται σε κάποια Πατρίδα, σε κάποια Εποχή και σε κάποιο Έθνος. Και αυτή είναι η σημαντική συμβολή του στην Ανθρωπότητα. 


Να ένα ακόμα λάθος του Μαρξ και των μαρξιστών ως δεκανίκι της νέας τάξης πραγμάτων, ο πόλεμος κατά των Εθνών.
       
2. Δημιουργία και Ανάπτυξη.
Επιστήμη και Ανοικοδόμηση
Οι εκλογές της 06 Μάη 2012 σήμαναν το τέλος εποχής. Στο χέρι μας είναι να καταδικάσουμε τους δοσίλογους και την αριστερά της κωλοτούμπας και των ιμπεριαλιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δεν έχει σχέδιο διακυβέρνησης, αντίστασης και ανατροπής του σάπιου διεφθαρμένου καθεστώτος και της νέας τάξης πραγμάτων. Ήρθε η ώρα να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα Ελλάδα, δημιουργική και παραγωγική από τις τρεις δυνάμεις: την ελληνική επιχειρηματική τάξη, από την ελληνική επιστημονική τάξη που κρατάνε στα χέρια τους την τεχνογνωσία και την πουλάνε όσο όσο σε ξένα συμφέροντα για να επιβιώσουν και από εμάς τη παραγωγική εργατική τάξη, που μας έχουν διαλύσει, απομονώσει και ξεφτιλίσει.


Η πατρίδα μας θα γίνει εθνικά κυρίαρχη και οικονομικά ελεύθερη μόνον τότε που η ανοικοδόμηση θα περάσει στα χέρια λαϊκών πρωτοβουλιών, επιστημονικών και παραγωγικών δυνάμεων για λογαριασμό τόσο της ίδιας της κοινωνίας, των δυνάμεων αυτών όσο και του κράτους, της κεντρικής διοίκησης.


Ο δρόμος για την ανάπτυξη θ’ ανοίξει από τις παραγωγικές δυνάμεις αυτές, που αναφέρθηκα παραπάνω, της μεταπολιτευτικής νεοελληνικής κοινωνίας.


 Η περιφέρεια και η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάληψη πρωτοβουλιών παραγωγικών δυνάμεων όσο αναφορά στις ζωτικές ανάγκες και στην καλύτερη ποιότητα ζωής  των δημοτών τους και τόσο στην αναδιάρθρωση της περιφερειακής και τοπικής οικονομίας, η οποία θ’ ανοίξει τον δρόμο που θα μας οδηγήσει στην ορθολογιστική οργάνωση και στη σχεδιασμένη ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας, στη δημιουργία ανώτερης τεχνικής βάσης, στη γοργή συσσώρευση των οικονομικών μέσων για ν’ ανθίσει και σ’ εμάς γερή, προοδεμένη κοινωνική ζωή. 


Οι πολιτικές προτάσεις, για την έξοδο μας από την κρίση και για μια νέα δημιουργική Ελλάδα είναι οι εξής:


1.    Λογιστικός έλεγχος: Σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου από έντιμους επιστήμονες. Το αποτέλεσμα διαγραφή χρέους ή διαπραγμάτευση θα αποφασιστεί μετά από τον έλεγχο. – Να λογοδοτήσουν όσοι είναι υπεύθυνοι – Άμεση απομάκρυνση από την Ελλάδα η ομάδα Ράιχενμπαχ, της ομάδας δράσης της Ε.Ε. που εγκαταστάθηκε μετά από τις εκλογές στα ελληνικά υπουργεία καθώς και της επιτροπής του ΔΝΤ υπό τον Μπομπ Τράα, που βρίσκεται ήδη εγκατεστημένη στην Τράπεζα της Ελλάδος. Επίσης και ο ανασχηματισμός της ομάδας μόνιμης παρακολούθησης του μνημονίου.
Λογιστικός έλεγχος και των πολιτικών αντιπροσώπων του Ελληνικού λαού από 1974 μέχρι σήμερα.
Επιστροφή στο Εθνικό Νόμισμα. Έξοδος από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Ενάντια στην παγκοσμιοποίηση  και σε οικονομικό επίπεδο αλλά και σε ανθρωπιστικό. 
Σύσταση Επαναστατικής Κυβέρνησης.


2.    Ανασυγκρότηση του Δικαστικού σώματος για την επιβολή κοινωνικής δικαιοσύνης.
Άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου και της περίφημης σύμβασης COOPER.


Το χρονικό κατασκευής της Ελληνικής κρίσης:


Η ανανέωση της σύμβασης Cooper ίσως αποτελεί απάντηση στο γιατί η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010.


Πολλοί θα αναρωτιούνται, γιατί άραγε κανείς πολιτικός στην Ελλάδα από το 1974 και εντεύθεν δεν απετόλμησε να αποκαλύψει τον πλούτο τον οποίον “έκρυβε και κρύβει” η Ελληνική επικράτεια, παρά τις κατά καιρούς αμφισβητήσεις της κυριαρχίας της από γείτονες, όργανα συμφερόντων και άσπονδους “φίλους”.


Δεν γνώριζαν !!!, δεν υπήρχαν στοιχεία !!!, ή υπήρχε κάτι άλλο το οποίο τούς απαγόρευε ρητά και δια "ροπάλου" έστω και την παραμικρή αναφορά περί του θέματος του “ορυκτού πλούτου” της Ελλάδος, συμπεριλαμβανομένων των (υπεδαφών και υποθαλάσσιων) υδρογονανθράκων.
 

Σε ποιους παρεχωρήθη η χώρα, ή τουλάχιστον η διαχείρισή της, ως οικόπεδο άνευ ιδιοκτήτου ;;;
 

Προκαλεί έντονο ενδιαφέρον και συγχρόνως προβληματισμό, το ότι μία χώρα σαν την Ελλάδα με μοναδικό ορυκτό πλούτο στο υπέδαφός της, να μην έχει αναπτύξει ανάλογη βιομηχανία, και μάλιστα εάν κρίνουμε από τα “ορυκτά”, η βιομηχανία αυτή θα αποτελούσε και “μονοπώλιο” στην Ευρώπη, μιας και τέτοια ορυκτά δεν υπάρχουν σε αυτήν.
 

Όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται τα έσοδα από ανάλογη βιομηχανική δραστηριότητα είναι τεράστια, εξ αιτίας του γεγονότος ότι αυτά τα ορυκτά χρησιμοποιούνται ως προαπαιτούμενα στην κατασκευή μηχανημάτων, πολεμικού υλικού, διαστημικών εξαρτημάτων και άλλων “χρησίμων” κατασκευών και υπάρχουν αποκλειστικά και σε ποσότητες εκμεταλλεύσιμες στον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος. 

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδος το έτος 2009 και σήμερα βέβαια, φαντάζει “παρωνυχίδα” μπροστά στο μέγεθος του ποσού των Εσόδων τα οποία θα προέκυπταν από αντίστοιχη και ανάλογη ανάπτυξη βιομηχανικής δραστηριότητος στην Ελλάδα.


Ποιος είναι λοιπόν ο νέος κώδικας ομερτά;


Γιατί οι αμερικανοί 70 χρόνια δεν εκβιομηχάνισαν την Ελλάδα, η οποία τους άνηκε;
Μήπως στάθηκε εμπόδιο η ευρωπαϊκή ομοσπονδία και η ένταξη της Ελλάδος σ’ αυτήν με τη πτώση της ελεγχόμενης εξ Αμερικής δικτατορία;
Γιατί η Η.Π.Α. δεν σταματάει την γερμανοτραπεζική πολιτική λιτότητας και ξεπουλήματος;

Μήπως σχεδιάζεται ένας 3ος παγκόσμιος πόλεμος με επίκεντρο, τον κακό πυρήνα ξανά την Γερμανία;


Ή μια παγκόσμια συνομοσπονδία; Το βορειοδυτικό πέρασμα.
Η ανανέωση της σύμβασης "cooper" ίσως αποτελεί απάντηση στο γιατί η Ελλάδα "χρεοκόπησε" το 2010, τον χρόνο κατά τον οποίον έληγε και "τυπικά" η σύμβαση cooper.

Ανανεώθηκε η σύμβαση Cooper και αν ναι από ποιόν και γιατί ;;;
Και πως ανανεώθηκε; Με την υπογραφή νέας σύμβασης ή μη καταγγέλλοντας   την από την ελληνική κυβέρνηση, ανανεώθηκε για άλλα 25 χρόνια;

Δόθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, αποζημίωση για τις μη αποσβεσθείσες δαπάνες στις ανάδοχες εταιρείες, όπως υπογράφεται στην σύμβαση κούπερ με τη λήξη της;

Ποια η στάση της κοινοβουλευτικής αριστεράς, όλα αυτά τα χρόνια έχοντας την ηθική υποχρέωση για να την καταγγείλει;
Το ερώτημα είναι ποια αριστερά;

Το Κ.Κ.Ε. συμμαχώντας με τις αμερικανικές δυνάμεις για την εκτέλεση του Δημητρίου Μπάτση;

Ή ο πρώην ΣΥΡΙΖΑ του 3% ψηφίζοντας τη συνθήκη Μάαστριχ και κατά συνέπεια τη κατασκευή της κρίσης μέχρι το 2010, η χρονιά που σηματοδοτεί τη χρηματοπιστωτική πτώχευση της Ελλάδος;

« Αγοράζουμε με τον ήχο του κανονιού και πουλάμε με τον ήχο του βιολιού », είπε η GOLDMAN SACHS.
Επειδή όμως πολύ καλοθελητές θα τρέξουν να δυσφημίσουν το παραπάνω σκεπτικό και εάν δυστυχώς οι ρητορικές ερωτήσεις αγγίζουν το αφηρημένο και συνωμοσιολογικό, γιατί τα πραγματικά περιστατικά παραμένουν άγνωστα. Οπότε, προσοχή στις ετικέτες και στα παχιά ριζοσπαστικά λόγια, δεν είναι αναγκαστικά και αληθινά…            
3.    Τερματισμός των εκλογικών νόμων. Αντικατάσταση με την απλή αναλογική. Σταδιακή καθιέρωση Κυκλικής Θητείας – από-ειδίκευση.
4.    Άμεση εξουσία στο λαό με την χρήση δημοψηφισμάτων.
5.    Εφαρμογή της δυαδικής εξουσίας.
Ο Έλληνας εργαζόμενος θα είναι ο ίδιος που θα ελέγχει την παραγωγή αλλά και την κατοχή του πλούτου, θα είναι αυτός που μεταδίδει και αυτός που δέχεται τη γνώση, θα είναι ο κυβερνήτης αλλά και ο κυβερνώμενος. Ο αντικειμενικός σκοπός μας θα είναι η καταστροφή των οδυνηρών διαχωρισμών της Ελληνικής οικογενείας σε ομάδες και τάξεις.    
6.    Να μην επιτρέπεται η ανάληψη δημόσιων καθηκόντων σε άτομα που δεν διαθέτουν περισσότερες από μια ειδικότητες, εκ των οποίων τουλάχιστον η μια να αφορά πρακτικό επάγγελμα.
7.    Κατάργηση του τρέχοντος συστήματος ποινών φυλάκισης με υποχρεωτική εργασία εκτός από την πιθανότητα εξορίας για ειδεχθή εγκλήματα και εχθρικές προς το σύνολο η προδοτικές ενέργειες. Αποκλεισμός και κτύπημα κάθε οργάνωσης Συμμοριτικού τύπου.
8.    Αντικατάσταση του τρέχοντος συστήματος θητείας με εκπαίδευση κατά τα τελευταία τρία σχολικά έτη. Εθνοφρουρές.
Ανασυγκρότηση της Εθνικής μας Παιδείας.
9.    Αυστηρός επανακαθορισμός του ανεκτού ελάχιστου ποσοστού μεταναστών και θέσπιση ειδικών εξοπλισμένων ζωνών (buffer) για περιπτώσεις μαζικών μεταναστευτικών ρευμάτων από εμπόλεμες ζώνες. Τέλος στο μεταναστευτικό.
10. Άμεση εθνικοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών και του Τραπεζικού Συστήματος σε συγκρότηση μιας Εθνικής Λαϊκής Τράπεζας. Καθώς και την στήριξη και ενίσχυση ιδιωτικών πρωτοβουλιών, με την παρέμβαση ενός ισχυρού Ελληνικού κράτους.

Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδος:
1.Λιγνίτης:
Ως ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του με λιγοστή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που εάν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια από την εισαγωγή πετρελαίου.
2.Αλουμίνιο:
Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.
3.Βωξίτης:
Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού.
4.Μαγγάνιο:
Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμα.
5.Νικέλιο:
Και για αυτό το στρατηγικό ορυκτό όπως ανέφερε ο κύριος Παπαγεωργίου, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.
6.Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.
7.Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.
 
8.Χρωμίτης:
 
Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη. Τα σημαντικότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Μπούρινο Κοζάνης και χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα.
 
9.Ουράνιο:
 
Όπως ανέφερα ήδη, τα ουρανιούχα μεταλλεύματα έχουν εντοπισθεί στην Κεντρική Μακεδονία και στην Θράκη. Το τεύχος της 28ης Απριλίου 1999 της εφημερίδας «Αθηναϊκή» είχε ως τίτλο «Θησαυροφυλάκιο η Βόρεια Ελλάδα» και αναφερόταν σε αυτό ακριβώς το θέμα. 

Η Θράκη λοιπόν είναι ένας στρατηγικός κόμβος, διότι εκτός των πλουσίων κοιτασμάτων ουρανίου, χρυσού και πετρελαίου, επιπλέον από εκεί πρόκειται να περάσουν στο μέλλον και οι αγωγοί φυσικού αερίου και πετρελαίου.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ:
 
Υπάρχει άφθονο στο Αιγαίο. Σε διάλεξη για τα στρατηγικά ορυκτά του κυρίου Παπαγεωργίου έγινε εκτενής λόγος για τα πετρέλαια στο Αιγαίο. Καμία κυβέρνηση δεν είχε μέχρι τώρα το θάρρος να παραδεχθεί την ύπαρξη πλουσιοτάτων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο και ότι το παιχνίδι με την Τουρκία στην ουσία εκεί παίζεται. 

Υπάρχουν εδάφια του αρχαίου ιστορικού Ηροδότου που κάνει λόγο για την «εύφλεκτη πίσσα». Είναι ακόμη γεγονός γνωστό ότι οι Γερμανοί επί κατοχής είχαν ήδη χαρτογραφήσει όλη την Ελλάδα, αφού άμεσα τους ενδιέφεραν και τότε οι όποιες πηγές ενέργειας για την στρατιωτική τους μηχανή.
 

Με την πτώση του Χίτλερ, οι σχετικοί χάρτες και πληροφορίες έφτασαν και στα χέρια των Αμερικανών της εποχής.
 
Τα τελευταία χρόνια και με την βοήθεια ειδικών δορυφορικών φωτογραφήσεων είναι γεγονός ότι ήδη υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για την ύπαρξη πλουσίων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Αιγαίο.
 

Ο πρώην πρεσβευτής της Αμερικής στην Ελλάδα Nicholas Burns σε ζωντανή εκπομπή στο κανάλι MEGA είχε κι αυτός επισήμως παραδεχθεί ότι υπάρχει όντως πετρέλαιο στο Αιγαίο και ότι αυτό ουσιαστικά δημιουργεί την ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
 

Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών που στηρίχτηκαν σε δορυφορικούς χάρτες είναι πλέον γεγονός αναμφισβήτητο ότι: Τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο υπάρχουν ανατολικά της νήσου Θάσου, στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην περιοχή των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στα Ίμια, στην Ζάκυνθο και στην Φλώρινα. 

Επίσημη δήλωση του καθηγητή πυρηνικής φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυρίου Παπαστεφάνου, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
 

«Από παλιά διέβλεπα ότι, όπως και στην υπόθεση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, έτσι και στην υπόθεση του ουρανίου, ίσως να μην δόθηκαν ποτέ στις ελληνικές κυβερνήσεις τα πλήρη αποτελέσματα των γεωλογικών ερευνών που έκαναν στην Δράμα και τη Θράκη οι Αμερικανοί ερευνητές !!!» 

Αρχίζοντας από το περίφημο ΟΣΜΙΟ (σκληρό, άμορφο, μεταλλικό χημικό στοιχείο της ομάδος του λευκόχρυσου) που εντοπίζεται, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, σε μεγάλες μάλιστα ποσότητες, στα Ίμια και γενικώς στο Αιγαίο ΜΑΣ. Και διερωτώμεθα γιατί οι προηγούμενες αλλά και η νυν πολιτική ηγεσία της Χώρας, σιωπούν επί του θέματος.
 

Η Ελλάδα επίσης μόνο από το απόθεμα του «μεθανίου» που έχει στην μια άκρη μόνο της Κρήτης φτάνει για 10.000 χρόνια τα αυτοκίνητα του πλανήτη γη να τα τροφοδοτεί με καύσιμα δωρεάν.
 

Υπάρχουν βάσιμες υποψίες και για άλλα «περίεργα» και πανάκριβα συστατικά στο υπέδαφός μας, όπως το ΟΣΜΙΟ, ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ, κ.ά. για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται. Ουσιαστικά πρόκειται για 10.000 τόνους Όσμιο και 100.000 τόνους Κόκκινο υδράργυρο !!!

Τέλος, τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. 

Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150.
Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή, κλπ. 


Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών, ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.
 

Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής πραγματοποιείται η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros ( διεθνής επενδυτής, κερδοσκόπος και συνεργάτης των Ρότσιλντ), η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!!  Γιατί δεν συστάθηκε επιτροπή αγώνα όπως στις Σκουριές Χαλκιδικής του μεταλλείου της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ; 

Γιατί δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τα κόμματα της αριστεράς;  
Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών). 

Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.
 

Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.
 
Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους “Σύμβολο” του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ
.
Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου (U 235), στην διεθνή αγορά το έτος 1998 ήταν 20.000 δολάρια το γραμμάριο!


Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και ο ρόλος των Ρότσιλντ:
  1. Από τους πρώτους δανειστές της Ελλάδος ( 1821 ).
  2. Δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού ελληνικού συστήματος. Εξέδιδαν δάνεια για τη δημιουργία έργων υποδομής και δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες. 
  3. Συνιδρυτής, χρηματοδότης και μεγαλομέτοχος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
  4. Μεγαλομέτοχος της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία πήρε το ρόλο της κεντρικής τράπεζας από την Εθνική Τράπεζα.


  1. Η  N.M. ROTHSCHILD & SONS, σύμβουλοι του ελληνικού κράτους για ιδιωτικοποιήσεις και σύμβουλος δεκάδων εταιρειών και τραπεζών         ( COSMOTE, ΕΛΠΕ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΓΝΑΤΙΑ, ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, EUROBANK ).
11. Σταδιακή αλλαγή του Δημόσιου Τομέα ώστε να μεταφερθεί το μεγαλύτερο μέρος των υπηρεσιών σε τοπικά συμβούλια με ταυτόχρονη Επιτροπεία ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση των θεμελιωδών αρχών ενός νέου Συντάγματος. Συνταγματική Εθνοσυνέλευση. 
12. Ενοποίηση της Ελλάδος. Αλλαγή στο καλλικρατικό σχέδιο των περιφερειών. Ενοποίηση Ελλάδος και Κύπρου.


3. Το πολιτικό καθήκον μας έχει τρεις άξονες:

1.    Η ζωή των πολιτών

2.    Το ψωμί του λαού

3.    Η ελευθερία μας, η αξιοπρέπεια μας,  η εθνική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα μας.

4.    Σχέδιο δράσης και ανατροπής

Δημιουργία Λαϊκο – στρατιωτικό κίνημα με σημαία την ΑΜΥΝΑ της Ελλάδας και των Ελλήνων, και  να απομυθοποιήσει την τρέχουσα κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει το Ελληνικό Έθνος.                                                        

 Να δοθεί ένα τέλος στα κοινωνικά πειράματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.                                                                               


 Είναι προφανής η αποτυχία των πολιτικών που επιβάλλονται από αυτή την κυβέρνηση, η οποία βασίστηκε στην απαξίωση της εργασίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων, επιβάλλοντας όλο και περισσότερη λιτότητα, περισσότερη ανεργία, περισσότερη αβεβαιότητα, χρησιμοποιώντας τον όρο της διαπραγμάτευσης.


 Εξαθλίωσε τους φτωχούς αυτής της χώρας και μετέτρεψε τη μεσαία τάξη σε φτωχούς. Έχουμε να κάνουμε με μια ρημαγμένη χώρα, χωρίς τιμόνι, η οποία οδεύει προς την άβυσσο.                                   

 Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε, κατά τη βούληση της κάθε «τρόικας», εσωτερικής ή εξωτερικής, να αφαιρούνται δικαιώματα που κατοχυρώνονται νόμιμα στο Σύνταγμα μας.                                                                                                 


Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μαραθεί ένα Έθνος σαν το δικό μας, με ιστορία χιλιάδων ετών, επειδή κάποιοι κύριοι αποφάσισαν να κάνουν την Πατρίδα μας αποικία των συμφερόντων των ευρωπαίων και διεθνών κερδοσκόπων με στόχο τη φτωχοποίηση της Χώρας, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα βασικά δικαιώματα των πολιτών, τους νόμους του Κράτους και την ιστορία του Ελληνικού Έθνους, την γενέτειρα της δημοκρατίας και της ανυπακοής σε περιόδους σκλαβιάς.                                                                                                      


  Δεν είναι απαραίτητο να φοράμε στο πέτο καρφίτσες με το σύμβολο της Εθνικής Σημαίας για να είμαστε αληθινοί πατριώτες. Αυτός που είναι πράγματι πατριώτης είναι ο Εργαζόμενος Λαός, από το οποίο προέρχονται και έντιμοι Στρατιωτικοί, ο οποίος στην καθημερινή του ζωή περιφρονείται όσον αφορά τους μισθούς και τα δικαιώματά του, με το πρόσχημα μιας κρίσης στην οποία δεν συνέβαλε σε τίποτα.

Αν όχι τώρα πότε;
Αν όχι ΕΜΕΙΣ ποιοι;
Μπάτε μέσα και λογαριαστείτε μ’ όσους βρείτε μπρος σας! Όλοι όμοιοι είναι, βο(υ)λευτές και ψευτοδημοσιογράφοι γλείφτες!
Εναντίον όλων

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...