12 Φεβ 2014

Θέλουν Σπιλάνη υποψήφιο περιφερειάρχη

Ο Γιάννης Σπιλάνης, με το Θανάση Θεοχαρόπουλο

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014  

Τον Σερφιώτη επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννη Σπιλάνη  θέλει επί κεφαλής του ψηφοδελτίου για τις περιφερειακές εκλογές η ηγεσία τής ΔΗΜΑΡ.

Ωστόσο το θέμα παραμένει ανοιχτό. Χθες το μεσημέρι ο κ. Σπιλάνης δήλωσε στο «Ε»: «Εντός του Φεβρουαρίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για το θέμα. Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε σε συζητήσεις και πρέπει να συνεκτιμηθούν κι άλλα στοιχεία. Για παράδειγμα, ακόμη δεν ξέρουμε αν θα γίνει διάσπαση του Δήμου Λέσβου ή όχι.»
Η πρόταση έγινε την περασμένη Παρασκευή από το γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Θανάση Θεοχαρόπουλο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λέσβο.
Οι γνώσεις του κ. Σπιλάνη σε θέματα νησιωτικής πολιτικής χαίρουν μεγάλης εκτίμησης στην ηγεσία τής ΔΗΜΑΡ, όπου θεωρούν ότι παρήγαγε σημαντικό έργο κατά τη θητεία του ως γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Στις δικές του εισηγήσεις στηρίζονται και οι παρεμβάσεις που έχει κάνει το κόμμα στο κοινοβούλιο ως προς το ακτοπλοϊκό και τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά.
Επισκέψεις
Κατά την παραμονή του στη Λέσβο, ο γραμματέας τής Κ.Ε. τής ΔΗΜΑΡ μαζί με μέλη της Τοπικής Οργάνωσης επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου είχε συναντήσεις με τους αντιπρυτάνεις Γιάννη Κάλλα και Νίκο Σουλακέλλη και τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης, Νίκο Ζούρο. Στις συναντήσεις αυτές επισημάνθηκαν τα προβλήματα της υποχρηματοδότησης που αντιμετωπίζει το ίδρυμα και οι ελλείψεις σε διδακτικό και διοικητικό προσωπικό.
Στο Επιμελητήριο Λέσβου, το κλιμάκιο της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο Βαγγέλη Μυρσινιά, τον οποίο ενημέρωσε για πρόσφατες πρωτοβουλίες του κόμματος σχετικά με το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης ελεύθερων επαγγελματιών και τη ρευστότητα μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και για τα κοινωνικώς άδικα και οικονομικώς αναποτελεσματικά φορολογικά πρόστιμα.
Επίσης ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίκαιρη ερώτηση για τα θέματα νησιωτικότητας, που υποστήριξε στη Βουλή ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Παράλληλα, το κλιμάκιο της ΔΗΜΑΡ επισκέφθηκε το αγρόκτημα και τις εγκαταστάσεις παραγωγής του βιολογικού ελαιολάδου «Γέρας» του Γρηγόρη Γλιγλή. Ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι μόνο με τη συνεργασία των εμπλεκομένων και με στόχο την παραγωγή προϊόντων ποιοτικών και με ταυτότητα, μπορεί να κερδηθεί η μάχη για την ανταγωνιστικότητα.
Πηγή : http://www.emprosnet.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...