10 Φεβ 2014

Διαχείριση ήττας η αλλαγή του εκλογικού νόμου στις Ευρωεκλογές (Ηχητικό)


Πρόκειται για κινήσεις διαχείρισης ήττας είπε στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο Συνταγματολόγος,  Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στο σχέδιο αλλαγής του εκλογικού νόμου για τις ευρωεκλογές με σταυρό, σχέδιο στο οποίο συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.
Οι κανόνες του παιγνιδιού δεν αλλάζουν τελευταία στιγμή, πρόσθεσε .
Ο ίδιος εκτίμησε ωστόσο ότι η ακολουθούμενη τυχοδιωκτική πολιτική της συγκυβέρνησης μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε Εθνικές εκλογές.
Η απόφαση προβλέπει κατάλογο 42 υποψηφίων, με αλφαβητική κατάταξη, εκ των οποίων θα αναδειχθούν εκείνοι που θα συγκεντρώσουν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης, ανάλογα με το συνολικό ποσοστό του κόμματος από το οποίο προέρχονται.
Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.  Οι μετανάστες που ζουν νόμιμα στη χώρα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως παρίες, τονίζει σε ανακοίνωσή του και επισημαίνει ότι η τροπολογία είναι πλήρως εναρμονισμένη με την προσπάθεια επιβολής μιας ακροδεξιάς ατζέντας από την κυβέρνηση Σαμαρά.
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...