23 Φεβ 2014

Ο Σερφιώτης Γιάννης Σπιλάνης επικεφαλής της ΔΗΜ.ΑΡ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου...video...

ΦΕΒ 2014
Το δυνατό της χαρτί, ένα πρόσωπο με γνώση του νησιωτικού χώρου, επιστράτευσε η ΔΗΜ.ΑΡ. για την αυτόνομη κάθοδο της στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Με απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής επικυρώθηκε η υποψηφιότητα του Σερφιώτη  πανεπιστημιακού Γιάννη Σπιλάνη, πρώην γενικού γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής, όσο η ΔΗΜ.ΑΡ. παρέμενε στην κυβέρνηση συνεργασίας.
Τα δείγματα παρουσίας του κ. Σπιλάνη κατά τη σύντομη θητεία του αναγνωρίστηκαν σχεδόν διακομματικά, ενώ οι ειδικές γνώσεις του στο αντικείμενο του τουρισμού συμβάλλουν σε μια σφαιρική γνώση της κατάστασης σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Αγκάθι για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου εκτιμάται ότι είναι η ελλιπής στελεχιακή δύναμη της ΔΗΜ.ΑΡ. στη Σάμο, ωστόσο υπάρχει η αισιοδοξία ότι το ψηφοδέλτιο σε όλα τα νησιά θα ενισχυθεί και από υποψηφιότητες πολιτικών χώρων πέρα από τη Δημοκρατική Αριστερά, στα πλαίσια της δημιουργίας του «τρίτου πόλου», όπως επιχειρείται από το Φώτη Κουβέλη.
Η συζήτηση για τον υποψήφιο τοπικό αντιπεριφερειάρχη Χίου δεν έχει ακόμα ανοίξει, μάλλον όμως δεν θα είναι ο γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ. στο νησί μας, Στ. Ζουμίδης, η συμμετοχή του οποίου σε δημοτικό συνδυασμό φαντάζει αυτή την ώρα πιθανότερη.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
Ο Γιάννης Σπιλάνης είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών (1979). Μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές σε «Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές» στο Πανεπιστήμιο της Grenoble (Γαλλία), απέκτησε Διδακτορικό στο ίδιο Πανεπιστήμιο με τίτλο «Τουρισμός και περιφερειακή ανάπτυξη. Η ελληνική περίπτωση» (1985). Εργάστηκε στο Υπουργείο Αιγαίου ως ειδικός επιστήμονας σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης (1987-90) Είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ διδάσκει στο ΔΠΜΣ «Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική Τουρισμού» στη Χίο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, νησιωτικής ανάπτυξης και τουριστικού σχεδιασμού. Είναι μέλος του επιστημονικού συμβουλίου της Διάσκεψης Περιφερειακών Παράκτιων Περιοχών της Ευρώπης (CRPM).

@ Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Politischios.gr
 Πηγή :
Politischios.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...