Για 8 μερίδες
900 γ. κολοκύθια
9 κ.σ.ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
170 γρ. Αλεύρι
½ κ.γ. μπέικιν σόδα
3 μεγάλα αβγά
1 φλ. γάλα
2 κ.σ. γαλέτα
455 γ. φέτα, τριμμένη
280 γ. τριμμένο κεφαλοτύρι
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. σουσάμι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κυβάκια των 1.25 εκ.
Σωτάρουμε τα κολοκυθάκια σε ζεστό τηγάνι, με 1 κ.σ. λάδι. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά, χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε τα κολοκυθάκια με σκεπασμένο το τηγάνι για 5 – 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουνε χωρίς όμως να λιώσουν.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν σόδα, τα αβγά, το γάλα και το υπόλοιπο λάδι σε ένα μπολ μέχρι να γίνει ένας χυλός. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα τυριά, τον μαϊντανό και επιπλέον αλατοπίπερο εάν χρειαστεί.
Σε λαδωμένη φόρμα για ψωμί ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να πήξει. Βγάζουμε το ψωμί από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο μέσα στην φόρμα και στην συνέχεια το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν κόψουμε και σερβίρουμε.
Πηγή :
900 γ. κολοκύθια
9 κ.σ.ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
170 γρ. Αλεύρι
½ κ.γ. μπέικιν σόδα
3 μεγάλα αβγά
1 φλ. γάλα
2 κ.σ. γαλέτα
455 γ. φέτα, τριμμένη
280 γ. τριμμένο κεφαλοτύρι
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. σουσάμι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κυβάκια των 1.25 εκ.
Σωτάρουμε τα κολοκυθάκια σε ζεστό τηγάνι, με 1 κ.σ. λάδι. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά, χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε τα κολοκυθάκια με σκεπασμένο το τηγάνι για 5 – 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουνε χωρίς όμως να λιώσουν.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν σόδα, τα αβγά, το γάλα και το υπόλοιπο λάδι σε ένα μπολ μέχρι να γίνει ένας χυλός. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα τυριά, τον μαϊντανό και επιπλέον αλατοπίπερο εάν χρειαστεί.
Σε λαδωμένη φόρμα για ψωμί ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να πήξει. Βγάζουμε το ψωμί από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο μέσα στην φόρμα και στην συνέχεια το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν κόψουμε και σερβίρουμε.
Πηγή :
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου