8 Οκτ 2014

H κα Σκιαδά Aννα ανέλαβε τις υποχρεώσεις του Δήμου Σερίφου ως μετόχου της Εταιρείας, Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε., Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., συστάθηκε το έτος 1994 από την διαπιστωμένη ανάγκη για επιστημονική και τεχνική στήριξη των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι η πρώτη Αναπτυξιακή Εταιρεία που δημιουργήθηκε στο Νομό Κυκλάδων. H Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε είναι μέλος: στη HELADA (Ένωση των Ελληνικών Αναπτυξιακών Εταιρειών), στο Ελληνικό δίκτυο LEADER, στο «Νήσων Περίπλους» - Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιρειών Νησιωτικής Ελλάδας. Η δραστηριοποίηση της Εταιρείας χαρακτηρίζεται από την περιφερειακή δράση με έντονη τοπική παρουσία στο Νομό, την εγκατεστημένη γνώση (τεχνογνωσία) και χρήση σύγχρονων μέσων παραγωγής, την ευελιξία στη λειτουργία και ταχεία ανταπόκριση σε κάθε ζήτηση, τη γνώση των τοπικών ζητημάτων, καθώς και την αποδοχή του φορέα από το σύνολο της τοπικής εταιρικής σχέσης. Η εμπειρία της τεκμαίρεται από τη συμμετοχή και υλοποίηση πλήθος έργων σε τοπικό επίπεδο με αντικείμενο και κύριο προσανατολισμό της ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή δραστηριοποίησης της (όπου και υπάγεται η περιοχή παρέμβασης της προτεινόμενης πράξης),
πρέπει να ορίσουμε με απόφασή μας ένα πρόσωπο που θα μας εκπροσωπεί στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας


 «Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε.»

Σύμφωνα με το καταστατικό της Εταιρείας κάθε φορέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση των μετοχών της Εταιρείας με εκπροσώπους που ορίζει το όργανο διοίκησης του φορέα, με απόφαση που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του νομίμου αριθμού των μελών του οργάνου αυτού .

Η θητεία των εκπροσώπων αυτών ακολουθεί τη θητεία του οργάνου διοίκησης του φορέα τους. Σύμφωνα με το καταστατικό η θητεία των εκπροσώπων παρατείνεται μέχρι να ορισθούν οι νέοι.

 Οι εκπρόσωποι επίσης μπορούν να αντικατασταθούν κατά τη διάρκεια της θητείας τους με απόφαση του οργάνου διοίκησης που τους όρισε, που λαμβάνεται με απόλυτη πλειοψηφία του νομίμου αριθμού των μελών του. Προτείνουμε εκπρόσωπο του Δήμου Σερίφου την Δημοτική Σύμβουλο κα Σκιαδά Άννα.

 Ο ΔΣ Χρυσολωράς Θεόδωρος αφού πήρε το λόγο επισήμανε αν και δεν έχουμε εισήγηση τι είναι αυτή η εταιρεία προτείνουμε εκπρόσωπο τον ΔΣ Μουστάκα Ιωάννη.

 Το δημοτικό συμβούλιο μετά τα ανωτέρω και αφού έλαβε υπόψη του τις προτάσεις που κατατέθηκαν και την ψηφοφορία που ακολούθησε στην οποία ή πρόταση του Δημάρχου έλαβε 8 ψήφους (σύμβουλοι συμπολίτευσης) και η πρόταση του κ. Χρυσολωρά Θ. (σύμβουλοι αντιπολίτευσης) έλαβε 5 ψήφους

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Κατά Πλειοψηφία

Ορίζει εκπρόσωπο του Δήμου Σερίφου στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων, την Δημοτική Σύμβουλο κα Σκιαδά Άννα . Χορηγείται γενική εντολή στη κα Σκιαδά να παρίσταται για λογαριασμό του Δήμου στις Γενικές Συνελεύσεις, τακτικές ή έκτακτες των μετόχων, και τα Διοικητικά Συμβούλια, σύμφωνα με το Νόμο και τις διατάξεις του εκάστοτε ισχύοντος Καταστατικού της Εταιρείας, και να προτείνει, να αποφασίζει και ψηφίζει σε αυτά υπέρ ή κατά των θεμάτων που αφορούν την εν γένει πορεία της Εταιρείας .

 Επίσης δίνεται εντολή να ασκεί όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του Δήμου ως μετόχου της Εταιρείας, σύμφωνα με το Καταστατικό και το Νόμο να εγκρίνει τους ισολογισμούς και τα πάσης φύσεως διαδικαστικά έγγραφα, να απαλλάσσει το ΔΣ από κάθε ευθύνη, να τροποποιεί το Καταστατικό, να ασκεί άπαντα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του Δήμου ως μετόχου της Εταιρείας έναντι αυτής και των τρίτων, να υπογράφει οποιεσδήποτε πράξεις αυξήσεως του εταιρικού κεφαλαίου, να υπογράφει αντ’ αυτού και για λογαριασμό μας τα πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων και του Διοικητικού Συμβουλίου, να ελέγχει κατά Νόμον και σύμφωνα με το Καταστατικό τη διοίκηση της Εταιρείας, να υπογράφει πάσης φύσεως κωδικοποιήσεις του Καταστατικού της εταιρείας καθώς και τροποποιητικές, διορθωτικές και συμπληρωματικές πράξεις του Καταστατικού.

 Τέλος να παίρνει αντίγραφα κάθε εγγράφου που αφορούν την εταιρεία από κάθε κρατική αρχή καθώς και κάθε άλλο έγγραφο, βεβαίωση ή πιστοποιητικό.
 Σε περίπτωση κωλύματος έχει δικαίωμα να εξουσιοδοτήσει ( με απλή εξουσιοδότηση που θα έχει τη θεώρηση του γνησίου υπογραφής) οποιοδήποτε μέλος από το υφιστάμενο ΔΣ της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων ΑΕ.

Άννας Σκιαδά (Βιογραφικό)

Αρχιτέκτων - Μηχανικός Ecole Spéciale d'Architecture, DESA-PARIS, (1977). Attachée de Direction στην ESA (1977-81). Σύνταξη και έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας ΒΙΡ, για την αρχιτεκτονική, πολεοδομία και τέχνη. Παρακολούθηση της σχολής Πλαστικών Τεχνών, Maitrise, Τμήμα Αισθητικής (ESTHETIQUE), Πανεπιστήμιο PARIS I (1977-1978).

Από το 1984 έως σήμερα έχει σχέση εξαρτημένης εργασίας στον Δήμο της Αθήνας. Υπεύθυνη εκπόνησης μελετών διαμορφώσεων ελεύθερων χώρων και επίβλεψης της κατασκευής. Συμμετοχή με διάκριση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για «Αστικούς Υπαίθριους Χώρους» στη Βαρκελώνη (2002) με τη μελέτη αναμόρφωσης και κατασκευή των πλατειών Δουρούτη και Αυδή του Παλιού Μεταξουργείου.

Συμμετοχή στην ομάδα εργασίας - προετοιμασίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής για την έκθεση «Grèce: Architecture du XXème siècle» στο Pavillon de l'Arsenal - Paris (2000).

Επιμέλεια, οργάνωση και σχεδιασμός αρχιτεκτονικών εκθέσεων: Luis Barragan,«Φως, νερό και χρώμα στην αρχιτεκτονική» (2005), Ricardo Legoretta, «Όψεις και χρώμα. Μυστήριο και μαγεία στην αρχιτεκτονική» (2008), Αριστομένης και Γιώργος Βαρουδάκης, «Αρχιτεκτονικοί διάλογοι με το Κρητικό τοπίο» (2009-10), «Γιώργος και Ελένη Μανέτα» (2010), «Σε άλλους τόπους, η Γαλλική αρχιτεκτονική στον κόσμο» (2011), Αναστάσιος Κωτσιόπουλος «Μία διαδρομή στα όρια του μοντέρνου» (2011-12). Συνεπιμελήτρια της έκθεσης: «14F/21GR. Νέοι αρχιτέκτονες στη Γαλλία και την Ελλάδα» (2012).

E-mail: askia@otenet.gr
Πηγή : διαυγεια

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...