9 Ιουν 2016

Με απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιεί η ΠΝΟ

Με απεργιακές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προειδοποιεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και καλεί τους ναυτεργάτες- εν ενεργεία και συνταξιούχους- να είναι πανέτοιμοι.
Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας προκαλεί-όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της- η πρόθεση της κυβέρνησης και των δανειστών να καταργήσουν το ναυτικό φυλλάδιο και το ναυτολόγιο του πλοίου και παράλληλα να εξισώσουν το ναυτεργάτη με τους μισθωτούς της ξηράς.
Η διοίκηση της ΠΝΟ στη συνεδρίασή της την Τρίτη το πρωί και αφού ενημερώθηκε από την ηγεσία του ΝΑΤ για την πορεία των επαφών της με το υπουργείο Εργασίας σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του πρόσφατου νόμου για το ασφαλιστικό, διαπίστωσε, όπως αναφέρει, ότι κυβέρνηση και δανειστές προσπαθούν με αυθαίρετες και καινοφανείς ερμηνείες των σχετικών διατάξεων του νόμου, να επιφέρουν το τελειωτικό και καίριο πλήγμα σε βάρος της ναυτικής εργασίας και των Ελλήνων ναυτεργατών, εν ενεργεία και συνταξιούχων.
Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι κυβέρνηση και τρόικα δεν έλαβαν υπόψη τους την ιδιαίτερη φύση του ναυτικού επαγγέλματος και της ναυτικής εργασίας, η οποία προστατεύεται με διεθνείς συμβάσεις, τις οποίες έχει επικυρώσει η χώρα μας, και υπερισχύουν κάθε άλλου εσωτερικού νόμου, επιδιώκουν να εξισώσουν αυθαίρετα και αντισυνταγματικά τη ναυτική εργασία και την συνεχή 24ωρη παρακολούθηση στη θάλασσα με την πενθήμερη και οκτάωρη εργασία στην ξηρά.
Προειδοποιούν ότι οι Έλληνες ναυτεργάτες δεν θα ανεχτούν καμιά περαιτέρω μείωση και υποβάθμιση των κοινωνικοασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και δηλώνουν ότι θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους μέχρι την τελική εξαίρεσή τους από τις επίμαχες διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου.
Ολόκληρη η ανακοίνωση: PDF iconΠΝΟ.pdf
Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ σε ανακοίνωσή τους, σημειώνουν πως «επιβάλλεται να σημάνει γενικός συναγερμόςΠηγή : https://www.efsyn.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...