15 Νοε 2017

Νέο, αναβαθμισμένο δίκτυο ύδρευσης θα αποκτήσει η νότια Σύρος

Λειτουργική αναβάθμιση, περιορισμό διαρροών, κάλυψη των αυξημένων καταναλώσεων κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και σημαντική βελτίωση της ποιότητας του νερού που φθάνει στη βρύση του καταναλωτή, θα προσφέρει το έργο ««Αντικατάσταση - Βελτίωση Δικτύου Ύδρευσης Ποσειδωνίας, Φοίνικα νήσου Σύρου» (συνολικού προϋπολογισμού 2.680.000€ πλέον ΦΠΑ), το οποίο θα δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του 2017. Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου προχώρησε χθες στην προέγκριση δημοπράτησης κι έτσι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σύρου (ΔΕΥΑΣ) θα προχωρήσει στη δημοσίευση της διακήρυξης για την δημοπράτησή του τις προσεχείς ημέρες. 

Μετά τη δημοπράτησή του, αναμένεται η υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης και οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2018.

 Ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών, σύμφωνα με τη μελέτη, είναι 2 έτη, ενώ θα υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα ώστε η εκτέλεση των εργασιών να μη συμπίπτει σε παραθαλάσσιες περιοχές και κεντρικές αρτηρίες κατά την τουριστική περίοδο. Τι περιλαμβάνει το έργο 

Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση υφισταμένων και την κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης στους οικισμούς Ποσειδωνία, Φοίνικα, Βήσσα, Άδειατα, Μέγα Γιαλό Ποσειδωνίας και Αμπέλα από σωλήνες πολυαιθυλενίου συνολικού μήκους 36,8 km, εκ των οποίων τα 6.910 μέτρα αφορούν στο εξωτερικό δίκτυο (αγωγοί μεταφοράς) και τα υπόλοιπα 29.895 μέτρα στο εσωτερικό δίκτυο διανομής. 

Τα νέα δίκτυα - σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα δίκτυα από πλαστικούς σωλήνες που κατασκευάστηκαν πρόσφατα από τον πρώην Δήμο Ποσειδωνίας και τη ΔΕΥΑΣ από ιδίους πόρους και τα οποία κρίνονται κατάλληλα και διατηρούνται - θα εξυπηρετήσουν πλήρως κι αποτελεσματικά όλους τους παραπάνω οικισμούς. 

Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιασμός για το συγκεκριμένο έργο είχε ξεκινήσει από τον πρώην Δήμο Ποσειδωνίας για να ενταχθεί εν τέλει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα τον Οκτώβριο του 2016. 

Από την πλευρά της, η πολιτική και υπηρεσιακή διοίκηση της ΔΕΥΑΣ ευχαριστούν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης για τη χρηματοδότηση του έργου και τη συνεργασία κατά τη διαδικασία προέγκρισης των τευχών δημοπράτησης.

Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...