12 Σεπ 2021

Να ισχύσει το μεταφορικό ισοδύναμο και για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς στις Κυκλάδες


Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: 
Να ισχύσει 

και για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς στις Κυκλάδες

 

Το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου αποτελεί αναμφίβολα μία διευκόλυνση για τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας, σχετικά με τις μετακινήσεις τους, αλλά και την προμήθεια βασικών αγαθών σε τιμές αντίστοιχες με τις τιμές στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ωστόσο οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί στις Κυκλάδες δεν έχουν πρόσβαση στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου, παρά μόνον αν πολιτογραφηθούν ως μόνιμοι κάτοικοι των νησιών στα οποία εργάζονται, γεγονός που απαιτεί μια σειρά από ενέργειες (μεταφορά της ΔΟΥ του καθένα στο νησί που εργάζονται) που για πολλούς από τους συναδέλφους είναι δύσκολο έως αδύνατον να πραγματοποιηθούν. Επιπρόσθετα είναι πολύ εύκολο και απλό να διαπιστωθεί από το κεντρικό κράτος και από τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Παιδείας, ποιοι εκπαιδευτικοί εργάζονται στη νησιωτική Ελλάδα, προκειμένου και αυτοί να έχουν πρόσβαση στο μεταφορικό ισοδύναμο, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.

Χιλιάδες μόνιμοι εκπαιδευτικοί ζουν και εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια στη νησιωτική Ελλάδα και τους αξίζει καλύτερη μεταχείριση από το κεντρικό κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Γι’ αυτό και απαιτούμε άμεσα

  • Να εφαρμοστεί και να ισχύσει το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου για όλους τους μόνιμους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στη νησιωτική Ελλάδα, χωρίς προϋποθέσεις.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Παπαδημητρίου

 

Η Γενική Γραμματέας

Σοφία Κουτίδου

Πηγή : https://www.logotypos.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...