20 Σεπ 2021

Cinedoc Island Festival:Προβολές με θέμα το περιβάλλον σε πέντε νησιά


Και ταινίες μέσα από το Cinedoc Island Festival και συζητήσεις για περιβάλλον και διαγωνισμός για τις πιο εμπνευσμένες ιδέες για περιβαλλοντική δράση και κινητοποίηση σε πέντε (5) Κυκλαδονήσια, με την υποστήριξη του Cyclades Preservation Fund Οι κινηματογραφικές προβολές ξεκίνησαν τον Αύγουστο από την Κίμωλο - έβαλαν το χέρι τους και οι "Κιμωλίστες" - στη συνέχεια τις είδαμε και μάλιστα πρόσφατα στην Δονούσα (17-19 Σεπτεμβρίου) και τώρα πάμε ... Αμοργό, Σίφνο, Μήλο και Αντίπαρο. 

Με το περιβάλλον πάντα σε πρώτο ρόλο. Στην Αμοργό οι προβολές θα γίνονται κάθε Κυριακή (έως 10 Οκτωβρίου) στην Κινηματογραφική Λέσχη (Βρούτση), στην Αντίπαρο (Πέμπτη - Σάββατο 23 - 25 Σεπτεμβρίου) στο Κάστρο Αντιπάρου, στην Μήλο κάθε Παρασκευή (1η έως 22 Οκτωβρίου) στο Συν. Κέντρο Μήλου "Γιώργος Ηλιόπουλος" και στην Σίφνο (24 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 15 Οκτωβρίου) στο Ίδρυμα Πρόκου στην Απολλωνία. 

 Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά από κάθε προβολή, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει κάποια από τα θέματα που θα αναδειχθούν, όπως η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση, η αναγεννητική γεωργία, η υπεραλίευση, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος κ.α., αλλά και να λάβει μέρος στον διαγωνισμό του CPF και του CineDoc που θα ανακοινωθεί σχετικά με την επιλογή της καλύτερης ιδέας περιβαλλοντικής δράσης και κινητοποίησης ανά νησί. 

 @ Η δράση διοργανώνεται από το CineDoc - Greece & το Cyclades Preservation Fund -CPF σε συνεργασία με: Νήσος Αμοργός, Σύλλογος για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό, Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου, Κιμωλίστες-Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου ΑΜΚΕ, Όμιλος-Φίλων Βουνού-και-Θάλασσας, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σίφνου 

 @ Οι προβολές θα ταξιδέψουν και στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα σε συνεργασία με: Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου, Πολιτιστικός Σύλλογος Δονούσας Ποσειδών, ΔΗΜΟΣ ΚΕΑΣ, Κινηματογραφική Λέσχη Παλληξουριακός Α.Ο. 1950, Κύθηρα (Αίθουσα Φιλαρμονικής Ποταμού), The House of Europe in Rhodes, Δήμο Σκιάθου, Λέσχη Φωτογραφίας - Κινηματογράφου Σύρου , Xotiko / Ξωτικό wine&deli & Hydra Cinema Club/ Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας

 @ Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμος Αμοργού, Κινηματογραφική Λέσχη Αμοργού, Σύλλογος πολιτισμού & τέχνης “Σημωνίδης”, Amorgos Diving Center, Το Μιτάτο της Αμοργού - The Mitato of Amorgos, Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου, Clean Green Andros, Andros Routes-Άνδρου Μονοπάτια, Λιμεναρχείου Άνδρου, Συνεδριακό Κέντρο Μήλου, Mady Lykeridou Photography & Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στυλιανού Πρόκου «Η Αγία Αικατερίνη» 

Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...