19 Σεπ 2021

Κυκλάδες ..Προσοχή στις τσούχτρες που εμφανίστηκαν στις παραλίες μας…


Με πολλές παραλίες των Κυκλάδων αλλά κυρίως στη Νάξο εμφανίστηκαν εδώ και λίγο καιρό μέδουσες.Όπως αναφέρεται στην ομάδα “Μέδουσες και τσούχτρες στην Ελλάδα” ειδικότερα στη Νάξο… “Πολλές pelagia 

noctiluca, από πολύ ρηχά μέχρι και πιο βαθιά, στην παραλία του Αγίου Γεωργίου στη Νάξο….” Αλλά και στον Άγιο Προκόπιο είχαμε εμφανίσεις με τσιμπήματα: “Και στον Άγιο Προκόπη στη Νάξο πάλι, ενώ είχαν εξαφανιστεί για λίγες μέρες!” 

 Έχουμε και φωτογραφία από το τι αφήνει ένα τσίμπημα τσούχτρας σε λουόμενη στον Προκόπη… 


 Αλλά και στις Μικρές Κυκλάδες… “Και άνω Κουφονήσι σε όλες τις υπέροχες παραλίες του….και τώρα στη Κύθνο αλλά και στην Σέριφο στην Βαγιά Κουταλά λια ” 

 Ενώ σε όλες τις Κυκλάδες είχαμε εμφάνιση του είδους το είδος Pelagia noctiluca (μωβ-ροζ χρώματος) αποτελεί μέδουσα-τσούχτρα καθώς προκαλεί από ενοχλητικό έως οδυνηρό τσίμπημα, στην Πάρο και τη Μύκονο εμφανίστηκε η Cotylorhiza tuberculata. 

Πολύ μεγάλη σε μέγεθος και με καφεκίτρινο χρώμα, η μέδουσα αυτή λέγεται και «τηγανητό αβγό» εξαιτίας του σχήματός της ή μεσογειακή μέδουσα. Εκτός από «αβγό μάτι», μπορεί επίσης να σας θυμίσει ένα μπουκέτο λουλούδια. 

Η διάμετρός της μπορεί να φθάσει τα 40 εκατοστά. Το τσίμπημά της δεν είναι επικίνδυνο. Μάλιστα υπάρχει και σχετικός χάρτης από το παρατηρητήριο μεδουσών και τσουχτρών στην Ελλάδα… 

Πηγή : https://kykladitis.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...