9 Σεπ 2021

Περιπέτεια με ακυβέρνητο σκάφος μεταξύ Σερίφου - Κύθνου


Μίνι περιπέτεια για τέσσερις επιβάτες ιστιοφόρου σκάφους που βρίσκονταν χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή Σερίφου - Κύθνου... 

Λόγω μηχανικής βλάβης και θραύσης του Ιστίου αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σκάφος, ενώ μετά από ενημέρωση προς τις Λιμενικές Αρχές είχαν την αρωγή τόσο του περιπολικού σκάφους της Ακτοφυλακής όσο και παραπλέοντα πλοία.

 Επιβιβάστηκαν σε πλοίο με ιταλική σημαία και με τη συνδρομή άλλου σκάφους μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Σερίφου, όπου είναι όλοι καλά στην υγεία τους..

 Οσο για το ιστιοφόρο; Αυτό ρυμουλκήθηκε στην Κύθνο.. Η ανακοίνωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά αναφέρει: 'Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Σύρου, Σερίφου, Σίφνου, Κύθνου και Μήλου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ότι το Ι/Φ σκάφος «ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΕ» Ν.Π. 10817, πλέει ακυβέρνητο λόγω θραύσης ιστίου και μηχανικής βλάβης 11,5 ν.μ. νοτιοδυτικά ν. Κύθνου με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες 

 Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ οι τέσσερις (04) επιβάτες περισυνελέγησαν από το παραπλέον Δ/Ξ πλοίο «BAUCI» σημαίας Ιταλίας και μεταφέρθηκαν με τη συνδρομή του Α/Κ σκάφους «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» Ν.Σ. 1257 στο λιμάνι της Σερίφου, καλά στην υγεία τους. 

 Το ανωτέρω ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ «ΝΟΤΑ» Ν. Σύρου 943 στο λιμάνι της Κύθνου , ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σερίφου".

 Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...