7 Σεπ 2021

Εδώ και τέσσερα χρόνια το «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» ταξιδεύει ακατάπαυστα στη γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων

Η μάχη του "Διονύσιος Σολωμός" με τα κύματα για να δέσει στο λιμάνι της Σίφνου

Εδώ και τέσσερα χρόνια το «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» ταξιδεύει ακατάπαυστα στη γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων συνδέοντας τον Πειραιά με την Κύθνο, τη Σέριφο, τη Σίφνο, την Κίμωλο, τη Μήλο, τη Φολέγανδρο, τη Σίκινο, την Νιο και την Σαντορίνη. 

Ο καπετάν-Μιχάλης ο Λυγνός με το πανάξιο πλήρωμά του καταφέρνουν να κρατούν συνεχώς ανοικτή τη γέφυρα που ενώνει τα νησιά τόσο μεταξύ τους όσο και με το λιμάνι του Πειραιά. Για τα νησιά μας η έλευση του «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» ήταν έναν μεγάλο δώρο. Είναι ένα βαπόρι μεγάλων δυνατοτήτων που αναβάθμισε τη γραμμή. 

Στο γκαράζ του χωρούν οι πολυάριθμες νταλίκες και τα αυτοκίνητα για τόσα νησιά. Το πλοίο έχει πολύ καλή ταχύτητα και όμορφους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Σπάνια θα αφήσει έξω φορτηγά και αυτό αυμβαίνει μόνο τον Αύγουστο όπου όλοι τότε με έναν μαγικό τρόπο θέλουν να ταξιδέψουν στα νησιά μας. 

Αν δεν ήταν το «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» και τα δύο αχανή γκαράζ του τα δεδομένα θα ήταν τελείως διαφορετικά για τους μεταφορείς της γραμμής. 

Αλλά και το χειμώνα που ο καιρός φρεσκάρει ο καπετάν-Μιχάλης ο Λυγνός θα κάνει και δεύτερη και τρίτη προσπάθεια, αν χρειαστεί, για να δέσει με ασφάλεια το καράβι στο όποιο ανασφαλές λιμάνι της γραμμής.Το πώς καταφέρνουν να δένουν το καράβι σε συνθήκες εξαιρετικά αντίξοες το ξέρουν καλά μόνο όλοι αυτοί οι άνθρωποι που στελεχώνουν επάξια αυτό το καράβι και το κάθε καράβι που ταξιδεύει το χειμώνα.

 Η ZANTE FERRIES κατάφερε το 2017 να κερδίσει ένα τεράστιο στοίχημα και να δρομολογήσει το «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» στη γραμμή μας

. Και όλοι ξέρουμε πως είναι μια γραμμή όπου ολοένα και μεγαλώνει σε διακίνηση επιβατών και οχημάτων. Κάθε χρόνο η κίνηση ανεβαίνει, με εξαίρεση το καλοκαίρι του 2020. Στην φωτογραφία αυτή  βλέπουμε τον «ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΟΛΩΜΟ» να παλευει με τα κύματα για να δέσει στην Σίφνο.  

 Πηγή : https://www.kaipoutheos.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...