16 Σεπ 2021

Κυκλάδες: Σημαντικές ελλείψεις σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας λόγω αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων


Προβλήματα και σημαντικές ελλείψεις έχει δημιουργήσει στις μονάδες υγείας των Κυκλάδων (και όχι μόνο) η αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων. 

 Για το θέμα ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ που υπογράφεται από τον πρόεδρό της Μιχάλη Γιαννάκο:

 Δυστυχώς 14 ημέρες μετά τις αναστολές και καμία πρόβλεψη για κάλυψη των κενών των νοσοκομείων που προέκυψαν από τις αναστολές εργασίας λόγω μη εμβολιασμού. Οι υγειονομικές μονάδες των Κυκλάδων, το νοσοκομείο Κεφαλονιάς χαρακτηριστικά παραδείγματα. 

 ΚΥΚΛΑΔΕΣ 

ΣΥΡΟΣ, ΝΑΞΟΣ Το Νοσοκομείο της Νάξου έχει δύο χειρουργούς. Βγήκαν και οι δύο σε αναστολή καθηκόντων επειδή δεν εμβολιάστηκαν. Μετακινήθηκε ένας χειρουργός από το Νοσοκομείο Σύρου για 10 ημέρες. Το Νοσοκομείο Σύρου είχε 4 χειρουργούς.

 Ο ένας βγήκε σε αναστολή καθηκόντων επειδή δεν εμβολιάστηκε. Από τους τρεις εναπομείναντες μετακινείται ένας στο Νοσοκομείο Νάξου και οι δύο χειρουργοί που απομένουν δεν φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου Σύρου. Το Νοσοκομείο Νάξου έχει δύο μικροβιολόγους και ο ένας βγήκε ως ανεμβολίαστος σε αναστολή εργασίας. 

Για την κάλυψη μετακινήθηκε για 10 ημέρες μικροβιολόγος από το Νοσοκομείο Σύρου. Από τους 4 μικροβιολόγους που έχει η Σύρος μένουν τρεις που δεν φτάνουν. Από τους πέντε τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων που έχει η Νάξος οι δύο βγήκαν σε αναστολή εργασίας. Μετακινήθηκε ένας από την Σύρο. 

 Επίσης στο νοσοκομείο Νάξου οι δύο από τις 7 καθαρίστριες σε αναστολή και πέντε από τους τριάντα του νοσηλευτικού προσωπικού. 

 Το Νοσοκομείο της Σύρου τις προηγούμενες ημέρες έμεινε με έναν αναισθησιολόγο από τους τρεις. 

 Ο ένας μετακινήθηκε στη Νάξο που δεν έχει κανέναν αναισθησιολόγο και καλύπτεται με μετακινημένους αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία. Ο ένας ήταν με αναρρωτική άδεια και έτσι το νοσοκομείο της Σύρου που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τις Κυκλάδες έμεινε με έναν αναισθησιολόγο. 

 ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ Από τα 8 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού τα 4 σε αναστολή εργασίας. Επίσης μία τεχνολόγος σε αναστολή περιμένει ανάκληση και μία οδοντίατρος σε αναστολή περιμένει ανάκληση. Πλήρης αποδιοργάνωση. 

 ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ 2 διοικητικοί υπάλληλοι σε αναστολή. 

 ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝΟΥ Από τα 11 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό τα τρία σε αναστολή. 

 ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΗΛΟΥ Σε αναστολή ένας οδηγός ασθενοφόρου και μία νοσηλεύτρια σε σύνολο 7 ατόμων που υπηρετούν στο κεντρο υγείας. 

 ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΟΥ Μία επικουρική νοσηλεύτρια και μία επικουρική διοικητικός σε αναστολή περιμένει διορθωτική. 

 ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΟΥ Από τους δύο επικουρικούς διοικητικούς ο ένας σε αναστολή. Από τα 6 άτομα του θυρωρείου το ένα σε αναστολή. 

 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Ο μοναδικός παθολόγος σε αναστολή επειδή δεν εμβολιάστηκε. Η παθολογική κλινική καλύπτεται με μετακίνηση μιας γιατρού από το Κέντρο Υγείας Αργοστολίου και κάποιες ημέρες με ιδιώτη γιατρό με μπλοκάκι. Η κλινική κορωνοϊού που νοσηλεύει περί τους 8 ασθενείς καλύπτεται με έναν πνευμονολόγο. Στο νοσοκομείο εδώ και πολύ καιρό υπηρετεί μία αναισθησιολόγος. Είναι σε μόνιμη εφημέρευση με εκτελεστεί του διοικητή. Αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και λιποθυμάει από την εξάντληση σε ώρες υπηρεσίας.

 Οι δύο νοσηλευτές από τους 8 του τεχνητού νεφρού σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού. Καλύφθηκαν με δύο επικουρικούς χωρίς εξειδίκευση. Πλήρης αποδιοργάνωση. Γιαννάκος Μιχάλης, Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ. 

Πηγή : https://naxostimes.gr/


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...