14 Σεπ 2021

Δήμος Σίφνου «Δώρο» ιστορικής μνήμης για τη νέα σχολική χρονιά


Με μία ιδιαίτερα συμβολική κίνηση, ο Δήμος Σίφνου ενέταξε τις σχολικές μονάδες του νησιού στις δράσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, κάνοντας δώρο στους μαθητές όλων των βαθμίδων, ένα επετειακό τετράδιο. 

 Πιο συγκεκριμένα, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και στο πλαίσιο εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση εγκρίθηκε η έκδοση ενός επετειακού τετραδίου, το οποίο διατέθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των σχολικών βαθμίδων της Σίφνου την ημέρα του αγιασμού. 

Το τετράδιο αυτό, που αποτελείται από 64 σελίδες, περιλαμβάνει ένα τετρασέλιδο με εικόνες και ιστορικά στοιχεία, μετά από προσεκτική επιλογή από αρμόδια στελέχη του Δήμου, ενώ διαθέτειι μαλακό έγχρωμο εξώφυλλο και οπισθόφυλλο. 

 Στο μήνυμα του Δήμου Σίφνου για την νέα σχολική χρονιά και δεδομένου ότι κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολικών μονάδων για φέτος, επετράπη η είσοδος μόνον σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και τους ιερείς που τέλεσαν τον αγιασμό, αναφέρεται: «Με τη σκέψη κοντά στα παιδιά μας, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, από "μακριά", αφού δε γίνεται αλλιώς, ευχόμαστε Καλή & Καρποφόρα Σχολική Χρονιά, με υγεία, δύναμη, επιμονή και πίστη στους στόχους». 

 Σημειώνεται, ότι η τιμή προμήθειας του τετραδίου για τους μαθητές, σύμφωνα με την οικονομική προσφορά που εξασφαλίστηκε για 1.000 αντίτυπα, ανέρχεται στην τιμή του 1,50 ευρώ/τεμάχιο, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Συνολικά, η δαπάνη του Δήμου Σίφνου για τον εκπαιδευτικό αυτό «δώρο» στους μαθητές, ανήλθε συνολικά σε 1.860 ευρώ.

 Πηγή : https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...