18 Δεκ 2023

Τέσσερις μαυροπετρίτες απ’ τα Αντικύθηρα έφτασαν στη Μαδαγασκάρη για να ξεχειμωνιάσουν!


Η «Τίνα», η «Τούλα», ο «Τάκης» και ο «Σήφης», οι τέσσερις μαυροπετρίτες
 που σημάνθηκαν με πομπό στα Αντικύθηρα, έφτασαν πριν λίγες ημέρες στη μακρινή Μαδαγασκάρη, έχοντας διανύσει με ασφάλεια ~8.000 χλμ. πάνω από ερήμους και θάλασσες!

Από τα «στίγματά» τους στον χάρτη, φαίνεται πως η «Τίνα» και ο «Σήφης» επέλεξαν μια διαδρομή ανατολικότερα σε σχέση με εκείνη που ακολούθησε η «Τούλα» ενώ ακόμα αναμένουμε τα δεδομένα τηλεμετρίας του «Τάκη» για να γνωρίζουμε ακριβώς από ποιες περιοχές της Αφρικής πέρασε.Στη Μαδαγασκάρη, οι μαυροπετρίτες μας θα παραμείνουν μέχρι και τις αρχές Απριλίου περίπου, όταν και θα ξεκινήσουν για το ταξίδι της επιστροφής με προορισμό τις αποικίες τους στα Αντικύθηρα και τις παρακείμενες νησίδες.

Η σήμανση των 4 μαυροπετριτών με δορυφορικό πομπό ολοκληρώθηκε τη φετινή άνοιξη από στελέχη της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ και του Πανεπιστημίου Πατρών, με την υποστήριξη του ΟΦΥΠΕΚΑ και των Βραβείων Natura 2000 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Την άνοιξη αναμένεται να τοποθετηθούν και άλλοι πομποί στο πλαίσιο του νέου προγράμματος παρακολούθησης του εμβληματικού γερακιού που υλοποιεί η ομάδα της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ με βάση τον Ορνιθολογικό Σταθμό Αντικυθήρων και τη συμμετοχή του Τμ. Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πηγή-Φωτογραφίες: Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρία

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...