19 Δεκ 2023

Γιώργος Χατζημάρκος “Πειθαρχία και δουλειά για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου”


Τη δέσμευσή τους προς τους νησιώτες σχετικά με την ανάπτυξη έργου που θα χαρίσει νέες πρωτιές στο Νότιο Αιγαίο και ευημερία στους κατοίκους του, έδωσαν ο επανεκλεγείς περιφερειάρχης για τρίτη θητεία, Γιώργος Χατζημάρκος, αλλά και τα 45 μέλη που απαρτίζουν το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ενόψει της έναρξης της νέας θητείας από 1η Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο ιστορικό θέατρο “Απόλλων” στη Σύρο και στην έδρα του Νοτίου Αιγαίου, η τελετή ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του αν. υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου και του υφυπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Παππά.

Στην τελετή παρέστη και ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τη συνεργασία του με τον κ. Χατζημάρκο όλα τα προηγούμενα χρόνια και σε συνθήκες και περιόδους μεγάλων κρίσεων.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος Β΄, ο οποίος απηύθυνε ευχές στην Περιφερειακή Αρχή για τη θητεία που ακολουθεί, ενώ ευχαρίστησε τον Γιώργο Χατζημάρκο και τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργο Λεονταρίτη για τη συνεργασία τους μέχρι σήμερα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Καθολικός επίσκοπος Σύρου, π. Πέτρος Στεφάνου, όπως επίσης, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, ο απερχόμενος δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας, ο νέος δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξης Αθανασίου, ο δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης και η γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Μαριάννα Νικολαΐδου.

Σημειώνεται πως πολιτικά ορκίστηκαν τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου, με τον επικεφαλής τους, Γιάννη Αγγέλου να δεσμεύεται πως η πολιτική της παράταξής του, θα είναι τέτοια, που θα υπηρετεί αποκλειστικά τον λαό των νησιών.

Προετοιμασία και στοχοπροσήλωση για το Ν. Αιγαίο του 2030

Στον χαιρετισμό του, ο Γιώργος Χατζημάρκος ευχαρίστησε κάθε πλευρά με την οποία είχε συνεργασία τις δύο θητείες που υπηρέτησε στο Νότιο Αιγαίο ως περιφερειάρχης, σημειώνοντας σε έναν σύντομο απολογισμό του, πως, “πυξίδα” του όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσε η ανάγκη των νησιών να τεθούν τα ίδια και οι ανάγκες τους στην πρώτη γραμμή και να πάψουν να είναι νησιά της άγονης γραμμής.

Ο κ. Χατζημάρκος εξήγησε πως ο πρωταθλητισμός στην πολιτική και ειδικότερα στην αυτοδιοίκηση και στον Β΄ βαθμό της, δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά έρχεται ως ένας αναγκαίος “μπούσουλας” που προσφέρει λύσεις στα προβλήματα των νησιών και στην ανάπτυξη των υποδομών τους. Από την πλευρά του, απευθυνόμενος στον κ. Παππά και στον κ. Λιβάνιο ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει στην κατεύθυνση της διεκδίκησης για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας με το κεντρικό κράτος για να ικανοποιούνται αναπάντητα θέματα.

Κοινωνία, τουρισμός, υποδομές, ανθρώπινος παράγοντας και ευημερία, καθώς και εξωστρέφεια των νησιών, επεσήμανε πως αποτελούν τα βασικά ζητήματα της ατζέντας της Περιφερειακής Αρχής, τα οποία υπηρετούνται με υπευθυνότητα, προετοιμασία, σκληρή δουλειά και στοχοπροσήλωση.

Άλλωστε, όπως εξήγησε ο επανεκλεγείς περιφερειάρχης, ο κύριος στόχος είναι αυτή τη θητεία να δουλέψει η Περιφέρεια με τα στελέχη και τους συνεργάτες της, προκειμένου να γίνει ένα άλμα και να προετοιμάσουν τα νησιά του 2030.

Σε αυτή την κατεύθυνση, δεν παρέλειψε να επισημάνει πως θα συνεχίσει να δίνει τη “μάχη” και στην Ευρώπη, καθώς οι ευρωπαϊκοί πόροι είναι αυτοί που βάζουν “θεμέλια” στα νησιά και στην ανάπτυξη όχι μόνο των υποδομών τους, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, μέσω στήριξης και υλοποίησης σημαντικών δράσεων.


Συνεργασία ναι, αλλά όχι σε τοξικές προτάσεις

Αναφερόμενος στην πολύ σημαντική παράμετρο της συνεργασίας, ο κ. Χατζημάρκος επεσήμανε πως αυτή είναι εφικτή και θεμιτή και με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αποκλειστικά και μόνο όμως στην κατεύθυνση των θετικών προτάσεων, των λύσεων και του οφέλους για την κοινωνία. Επανέλαβε δε, τη σταθερή θέση του, πως δεν είναι διατεθειμένος να μην αντιπαρατεθεί όταν κρίνει πως αυτό προκύπτει ως ανάγκη, επισημαίνοντας πως θα σταθεί αντίθετος σε τοξικές πολιτικές προσεγγίσεις.

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια μίλησε για τη συνεργασία με τους Δήμους των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου μέχρι στιγμής, εξηγώντας πως στο Νότιο Αιγαίο έχει επιτευχθεί ο υψηλότερος βαθμός συμπόρευσης που έχει υπάρξει στην Ελλάδα, ανάμεσα στον Α΄ και Β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης. Αυτή τη συνεργασία, δεσμεύθηκε πως επιθυμεί να τη συνεχίσει, προκειμένου τα νησιά να είναι σε θέση να διεκδικούν ό,τι καλύτερο μπορούν σε κάθε επίπεδο.


Ο κ. Χατζημάρκος ολοκλήρωσε την ομιλία του, επισημαίνοντας πως ο ίδιος θα συνεχίσει να αντλεί δύναμη και έμπνευση από τους νησιώτες που συναντά από το πιο μικρό νησί του Νοτίου Αιγαίου μέχρι το πιο μεγάλο.

Πηγή : https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...