9 Δεκ 2023

“Το Μεταφορικό Ισοδύναμο οδηγείται σε πλήρη απαξίωση με στόχο τη δραματική συρρίκνωση και την ακύρωσή του στην πράξη”


Στο θέμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στις πολύμηνες καθυστερήσεις, που παρατηρούνται στην πληρωμή των δικαιούχων νησιωτών και επιχειρήσεων επανήλθε με δηλώσεις του ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης. 

«Από βδομάδα σε βδομάδα παραπέμπει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδυνάμου στους δικαιούχους νησιώτες για τα οφειλόμενα ενός έτους», ανέφερε και πρόσθεσε, ότι αυτή τη φορά ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Παππάς, υποσχέθηκε στη Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών την «άμεση πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε επιβάτες και επιχειρήσεις, από την ερχόμενη εβδομάδα».

 Ωστόσο ο κ Παππάς δεν διευκρίνισε, αν το ποσό που θα διατεθεί θα αφορά στην πλήρη αποπληρωμή ή μόνο σε ένα μέρος των οφειλόμενων. “Το Μεταφορικό Ισοδύναμο οδηγείται σε πλήρη απαξίωση με στόχο τη δραματική συρρίκνωση και την ακύρωσή του στην πράξη”, δηλώνουν στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου κάτοικοι των νησιών που ταξιδεύουν συχνά για ιατρικούς λόγους και επιχειρηματίες. Να σημειωθεί, ότι στον προϋπολογισμό 2024 που θα εισαχθεί στη Βουλή για ψήφιση δεν προβλέπονται αυξήσεις στο κονδύλι της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για τις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύν 

Πηγή : https://www.ertnews.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...