29 Ιουν 2014

Ιστιοπλοΐα στο Αιγαίο

Γιατί το Αιγαίο Πέλαγος αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για ιστιοπλοΐα; Επειδή οι ήπιες και προοδευτικές μεταβολές στη θερμοκρασία σε συνδυασμό με σταθερούς και προβλέψιμους ανέμους, οι μικρές αποστάσεις μεταξύ των νησιών, η απουσία παλίρροιας και ρευμάτων, τα πεντακάθαρα νερά και οι αναρίθμητοι ανεξερεύνητοι κόλποι, τα γραφικά νησιά, η δυνατότητα για ψάρεμα, καταδύσεις, θαλάσσιο σκι, σαφώς συνθέτουν τις πιο ονειρεμένες ιστιοπλοϊκές διακοπές. Κανένα άλλο μέρος στον κόσμο δεν συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μαζί.

Ένας από τους κύριους λόγους, που κάνουν το Αιγαίο ιδιαίτερα προσφιλές στους ιστιοπλόους, είναι τα Μελτέμια, (φαινόμενο γνωστό από τα αρχαία χρόνια ως Ετησίαι) εποχικοί άνεμοι βορείων διευθύνσεων, 5 ως 7 μποφόρ που επικρατούν από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Για τους πιο έμπειρους ιστιοπλόους, τα Μελτέμια προσφέρουν εξαιρετικές συνθήκες πλεύσης, μειώνοντας τις αποστάσεις μεταξύ των νησιών, ταξιδεύοντας με τα πανιά. Ταξιδέψτε στο Αιγαίο εξερευνώντας τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τις Σποράδες εδώ.
Πηγή :http://www.tinostoday.gr 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...