21 Ιουν 2014

Επιστολή Κ. Μπιζά για τις επιδοτήσεις των αμπελουργών

21/6/2014
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ σύμβουλος Κ. Μπιζάς μας έστειλε μία νέα επιστολή που έστειλε σε αρμόδιες υπηρεσίες με την οποία τις προσκαλεί και παρακαλεί να μεριμνήσουν για να λυθεί πρόβλημα το οποίο ονομάζει ο ίδιος «γραφειοκρατικό» από το οποίο αμπελουργοί κινδυνεύουν να χάσουν κάποια επιδότηση που προβλέπεται.
Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η αντίδραση των αρμόδιων υπηρεσιών σε αυτού του είδους τις επιστολές, διότι διαχρονικά, έχουν σταλεί πολλές για όλα τα προβλήματα της Πάρου (υγεία, παιδεία, αγροτική ανάπτυξη κλπ) και δεν γίνεται τίποτε απολύτως. Το ζητούμενο είναι να προτείνονται εναλλακτικές πολιτικές και να λαμβάνονται πολιτικές πρωτοβουλίες.
Το λέμε αυτό διότι ο συμπαθείς σε εμάς Κ. Μπιζάς τα τελευταία χρόνια συμμετείχε στην αντιπολίτευση του περιφερειακού συμβουλίου, «προστατευμένος» από τις συγκρούσεις και τις αντιπαραθέσεις για την πρόοδο της Πάρου, θέση από την οποία μπορούσε να κερδίζει δημοσιότητα από τη δημοσιοποίηση τέτοιων επιστολών και πολιτικό όφελος στην κάλπη. Ήταν στην αντιπολίτευση, δεν μπορούσε να αποφασίζει, όπως έκανε η πλειοψηφία, μπορούσε να απαντήσει σε όποιον πολίτη θα τον ρωτούσε.
Τώρα όμως ο Κ. Μπιζάς είναι περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου με ευθύνη να αποφασίζει (με τους συναδέλφους του), να σχεδιάζει και να εφαρμόζει και για την Πάρο και μάλιστα, και για την Αντίπαρο.
Γι’ αυτό στο άμεσο μέλλον, η πολιτική δια της επιστολογραφίας, δεν θα συγχωρείται από τους πολίτες των δύο νησιών μας, ως μόνη – και «τεμπέλικη» – μέθοδος δημοσιότητας, αφού θα αφορά σύμβουλο με διοικητικές ευθύνες.
Επίσης, η περιγραφή προβλημάτων είναι δουλειά των δημοσιογράφων και όχι των πολιτικών. Μην μας αφήσετε χωρίς μεροκάματο!
Παραθέτουμε τη νέα επιστολή του Κ. Μπιζά:
«- ΥΠΑΑΤ, Δ/ΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΗΤΡΩΩΝ, ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΡΗΣΗΣ ΜΗΤΡΩΩΝ
- ΥΠΑΑΤ, Δ/ΝΣΗ ΠΑΠ ΔΕΝΔΡ/ΚΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ
- ΟΠΕΚΕΠΕ, Δ/ΝΣΗ ΑΜΕΣΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ & ΑΓΟΡΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
ΚΟΙΝ: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΘΕΜΑ: Επιδότηση Αμπελουργών της νήσου Πάρου
Αξιότιμοι Κύριοι,
Όπως προκύπτει από το έγγραφο με α.π. 2958/17.6.14 της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κυκλάδων, χωρίς ευθύνη των ομάδων αμπελουργών και χωρίς ευθύνη των ίδιων των αμπελουργών χάνεται η επιδότηση για τη διατήρηση αμπελιών των μικρών νησιών (όπως είναι η ΟΠΑΠ ζώνη της Πάρου) λόγω μιας ανεξήγητης γραφειοκρατικής εμπλοκής που έχει να κάνει με το τεχνικό ζήτημα της δήλωσης τιμών των χαρτογραφικών υποβάθρων στην αίτηση της ενιαίας ενίσχυσης και της επιδότησης για τους αμπελουργούς των μικρών νησιών του Αιγαίου που είναι ζώνες ΟΠΑΠ.

Παρακαλούμε να παρέμβετε άμεσα ως Υπουργείο για την επίλυση του θέματος.
Με εκτίμηση
Κώστας Ν. Μπιζά»
Πηγή : http://parosnews.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...