28 Ιουν 2014

Οπλίτες γιατρούς ως αγροτικούς στα νησιά, ζήτησε ο Μανόλης Μαργαρίτης

Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με ανακοίνωσή του, αναφέρεται στην ενημέρωση που έκανε για την υφιστάμενη κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου και ιδιαίτερα όσον αφορά την υποστελέχωση και την ελλιπή χρηματοδότησή του, κατά τη συνάντηση που είχαν δήμαρχοι των νησιών του νοτίου Αιγαίου με τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη την Τετάρτη 25 Ιουνίου. Παράλληλα, ο κ. Μανόλης Μαργαρίτης, ενημερώνει για την πρόταση-αίτημα που κατέθεσε...
... στο τραπέζι της συνάντησης, οπλίτες γιατροί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως αγροτικοί γιατροί, όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος, υποστηρίζοντας, ότι έτσι θα δοθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης των Αγροτικών Ιατρείων.

Όπως επισημάνθηκε από τον κ. Μανόλη Μαργαρίτη, είχε προηγηθεί επικοινωνία του με τον αρχηγό του ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χρήστο Μανωλά, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά, με την επισήμανση, ότι απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να έχουν δικαίωμα οι οπλίτες γιατροί και να συνταγογραφούν.

Αναλόγως και οι δήμαρχοι άλλων νησιών παρουσίασαν ενδελεχώς την κατάσταση της δημόσιας υγείας στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Όπως σημειώνεται, ο υπουργός Υγείας, δεσμεύτηκε να εξετάσει, τη δυνατότητα νομοθετικής ρύθμισης για το θέμα, την επέκταση της υπηρεσίας των Επικουρικών γιατρών πέραν των τριών ετών, καθώς και τη δυνατότητα, ώστε οι αγροτικοί γιατροί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καθ΄ όλο το διάστημα που ορίζεται η θητεία τους, χωρίς να διακόπτουν την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό).

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο κ. Βορίδης διαβεβαίωσε ότι κανένα Νοσοκομείο δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στη χρηματοδότησή του.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου, Δ. Κρεμαστινός, ο βουλευτής  Δωδεκανήσου, Β. Υψηλάντης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Π. Καλλίρης, η διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς και έξι Δήμαρχοι από τις Κυκλάδες, δώδεκα από τα Δωδεκάνησα και Διοικητές νοσοκομείων από όλο το Νότιο Αιγαίο.

Επίσκεψη Μ. Μαργαρίτη στο Υπουργείο Εσωτερικών

Την Τρίτη 24 Ιουνίου, ο κ. Μανόλης Μαργαρίτης επισκέφθηκε το νέο Υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα του φερόμενου χρέους προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.



Η συνάντηση αυτή ήταν σε συνέχεια του ενδιαφέροντος και της επαφής του Μανόλη Μαργαρίτη με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, μία ημέρα πριν, δηλαδή τη Δευτέρα 23 Ιουνίου.
Πηγή : http://www.naxos-news.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...