29 Ιουν 2014

Cyclades Regatta 2014 του Ν.Ο.Τ.Κ. (ΦΩΤΟ)

Από την κανονιοφόρο «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ» δόθηκε η εκκίνηση του φετεινού επετειακού 20ου Cyclades Regatta 2014 του ΝΟΤΚ, το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 στο Φάληρο, η οποία ακολουθεί και όλο τον αγώνα. Την εκκίνηση για τα ORCclub ORCi έδωσε η αντιπεριφερειάρχης Νότιας Αθήνας Μαρία Καρακλιούμη.
 

Με βόρειο άνεμο εντάσεως μέχρι 2 μποφώρ σήκωσαν μπαλόνι τα 38 σκάφη για το πρώτο σκέλος του Αγώνα και τα 68 ναυτικά μίλια απόστασης από τον Φοίνικα της Σύρου. Ο καιρός μετά το Σούνιο φρεσκάρισε αρκετά φτάνοντας τα 6 μποφόρ με έντονο κυματισμό.
 

Οι 270 Έλληνες και ξένοι ιστιοπλόοι θα αρμενίζουν στη θάλασσα του Αιγαίου έως το Σάββατο 6 Ιουλίου 2014 με στάσεις στην Σύρο, στην Μήλο και στην Σέριφο, τα νησιά - σταθμούς που είχαν επισκεφθεί και πρίν από 20 χρόνια οι αθλητές της Ρεγκάττα στον πρώτο αγώνα του ΝΟΤΚ.
 

Ενθουσιασμένοι δήλωσαν οι αθλητές για τη συμμετοχή τους στον εορταστικό Αγώνα κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης κυβερνητών και της δεξίωσης που πραγματοποήθηκε στο Θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ» την Παρασκευή πριν τον αγώνα. Μοιράστηκαν οι οδηγίες πλου και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και απονομών που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στα νησιά και στα πληρώματα δόθηκαν αναμνη

στικά κυκλαδίτικα ειδώλια και μπλουζάκια του Αγώνα, αντηλιακά του ΚΟRRΕS και της Appivita και έντυπο με θαλασσινό φωτογραφικό υλικό της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα Αθήνας. Ο Πρόεδρος του ΝΟΤΚ και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Παντελής Παυλίδης ευχαρίστησε για την υποστήριξη τους και την αιγίδα στον Αγώνα το Πολεμικό Ναυτικό, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Υπουργείο Τουρισμού, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα Αθήνας και τους επίσημους χορηγούς επικοινωνίας ΝΕΡΙΤ, Sportday, Νovasport.fm και SkipperonDeck. Τις ευχές του για τον επετειακό αγώνα έστειλε ο Υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός.

Πρώτος σταθμός η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, η Σύρος και στεφάνια από ελιά πέρασαν στα κεφάλια των ιστιοπλόων του πρώτου σκάφους Cosmote ERYTOS με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο που πέρασε την γραμμή τερματισμού η πρόεδρος Ρίτσα Ραβιόλου και μέλη του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Φοίνικα Σύρου, ο υπολιμενάρχης Σύρου Γιώργος Μπάμπουρης. Με σαμπάνια έλουσαν τον κ Μέλη από το Ναυτικό Όμιλου Σύρου από νωρίς ήταν στην θάλασσα με φουσκωτά καλοσωρίζοντας τα τερματίζοντα σκάφη και βοηθώντας τα πληρώματα να δέσουν.

Νωρίς το απόγευμα κατέπλευσε και η Κανονιοφόρος «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία συνοδεύει τα σκάφη του Αγώνα.

Νερά και σάντουιτς πρόσφερε ο Επαγγελματικός Σύλλογος σε όλα στα σκάφη που τερμάτιζαν την πρώτη ιστιοδρομία από Φάληρο.Πηγή : http://www.tinostoday.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...