30 Ιουν 2014

Ένα ξεχωριστό «radiki» που έφτασε ως τα εστιατόρια του Παρισιού

Η πορεία του Σωτήρη Λυμπερόπουλου δεν μοιάζει με την τυπική ιστορία ενός Έλληνα απόφοιτου ελληνικού πανεπιστημίου που βρέθηκε στην Αγγλία με σκοπό να δουλέψει στο εξωτερικό και να ακολουθήσει καριέρα πάνω στις σπουδές του. Αμέσως κατάλαβε πως το αγγλοσαξονικό μοντέλο εργασίας δεν του ταιριάζει και αποφάσισε να τα αφήσει όλα και να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Για λίγο καιρό αποφασίζει να εργαστεί στην οικογενειακή επιχείρηση ενδυμάτων, όπου όμως δεν έμεινε για πολύ.  Από εκεί βρέθηκε σε ένα περιοδικό για μοτοσυκλέτες, μια εργασία που του έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στη φύση – το μεγάλο του πάθος. Ταξίδεψε στη Κρήτη, στη Πύλο και άλλες περιοχές για να καταλήξει στις Ράχες, στο χωριό του πατέρα του. Εκεί ξεκίνησε να πειραματίζεται και  να εξερευνά την φύση.

«Αυτό θα κάνω! Θα συλλέγω χόρτα». Με ποιο τρόπο θα βγάζει τα προς το ζην;  «Θα προσεγγίσω σεφ», σκέφτηκα αλλά δεν ανταποκρίθηκαν όλοι. Δεν χρειάστηκε, όμως, να περάσει πολύς χρόνος. Δίπλα στον Περικλή Κοσκινά και στην ομάδα του εστιατορίου Milos, έμαθε τα πάντα για τον τρόπο που λειτουργούν τα εστιατόρια. Αυτή ήταν η πρώτη στάση της διαδρομής για τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο και τον αδελφό του. Μετά όλα ακολούθησαν φυσικά. Ο ένας πελάτης έφερε τον άλλον και σήμερα, τρία χρόνια μετά, έχουν δημιουργήσει μαζί μια ειδική υπηρεσία για εκείνα τα εστιατόρια και τους ιδιώτες που αναζητούν την άριστη ποιότητα φαγητού και τους τροφοδοτούν με προϊόντα. Σε αριθμούς, οι συνεργασίες αυτές μεταφράζονται σε 30 εστιατόρια και 100 συνεργάτες στο Παρίσι.
Έτσι το «Ραδίκι» που ξεκίνησε στον κήπο του πατρικού του σπιτιού, σήμερα «απλώθηκε» και έχει συνεργάτες ξεχωριστούς για κάθε παραγόμενο προϊόν. Έκαστος στο είδος του.
Ο ίδιος απορρίπτει τον τίτλο «επιχειρηματίας» και προτιμά το «food scouter».
 news247.gr
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...