28 Απρ 2016

Κυκλαδίτικη σαγήνη - Γεύσεις από ήλιο και θάλασσα

Οι Κυκλάδες αποτελούν μια επικράτεια φτιαγμένη από ήλιο, θάλασσα και αναζωογονητικό άνεμο. Το ιδιαίτερο μικροκλίμα κάθε νησιού έχει συμβάλει στην παραγωγή τοπικών προϊόντων, μερικά από τα οποία είναι μοναδικά στον κόσμο.
Η μαγειρική των Κυκλάδων είναι αρχέγονη και απηχεί τον απέραντο πολιτισμό της. Με δυνατό χαρακτήρα, ξεχωριστές πρώτες ύλες, μεθυστικά αρώματα και προϊόντα που ωριμάζουν κάτω από τον έντονο ήλιο, αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ελληνική και την παγκόσμια γαστρονομία.

Το περιβόητο φρικασέ με ξινά χόρτα, η καπαροσαλάτα, το μαστέλο (αρνάκι στο φούρνο με μυρωδικά και κρασί ),οι ρεβιθοκεφτέδες και η μελόπιτα της Σίφνου, οι μακαρούνες, οι μαραθοτηγανήτες της Σερίφου, σγαρδούμια της Σαντορίνης, τα μελιτερά της Ανάφης είναι μερικές μόνο από τις πολλές συνταγές της κυκλαδίτικης μαγειρικής παράδοσης.
Η ομορφιά των νησιών των Κυκλάδων έχει γίνει πόλος έλξης, όχι μόνο για τους ταξιδιώτες, αλλά και για δημιουργούς της μαγειρικής τέχνης, που έρχονται εδώ και μοιράζονται τις γνώσεις τους και την αγάπη τους για την ελληνική κουζίνα. Τα εστιατόρια των Κυκλάδων κατέχουν περίοπτη θέση στη διεθνή κατάταξη και τιμώνται ιδιαιτέρως από τους ρέκτες των υψηλών απολαύσεων.
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...