23 Απρ 2016

Τι αλλάζει για την υγεία των νησιωτών μετά τον τραγικό θάνατο του 80χρονου από τη Νάξο

Το περιστατικό με τον 80χρονο στη Νάξο που αναγκάσθηκε να έρθει στην Αθήνα για να νοσηλευθεί λόγω νεφροπάθειας καθώς η μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου του νησιού δεν λειτουργεί και πέθανε λίγη ώρα αφότου μετά από τηλεοπτική του εμφάνιση στο MEGA, ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο τις ελλείψεις στον τομέα της υγείας στα νησιά του Αιγαίου.
Μια άλλη πτυχή των δραματικών αυτών ελλείψεων είναι η αδυναμία του ΕΚΑΒ για αεροκομιδές εκτάκτων περιστατικών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η υγεία των νησιωτών. Κι αυτό γιατί οι Επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται πλέον να θεωρήσουν χρηματικά εντάλματα που αφορούν στην ασφάλιση των μονίμων κατοίκων νησιωτικών ΟΤΑ, σε περιπτώσεις αιφνίδιας ασθένειας ή ατυχήματός τους και προβλέπουν, πέρα από μια σειρά άλλων παροχών υγείας και την αερομεταφορά τους στην Αθήνα με πτητικό μέσο της ασφαλιστικής εταιρείας, επικουρικά πάντοτε προς το ΕΚΑΒ.
Γι’ αυτό το λόγο με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών ο πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου Φώτης Χατζηδιάκος ζητά «να υπάρξει άμεση νομοθετική παρέμβαση, η οποία θα ορίσει ρητά, κατά τροποποίηση – προσθήκη επιβεβλημένη στην σχετική διάταξη του ΔΚΚ, ότι οι ΟΤΑ έχουν την δυνατότητα σύναψης σύμβασης (με τους όρους πάντοτε του νόμου) ασφάλισης των δημοτών τους για θέματα υγείας, που θα περιλαμβάνει και την αεροδιακομιδή τους».
Τι απάντησε ο κ. Κουρουμπλής; Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν θετικός, και δεσμεύτηκε ότι θα περιλάβει σχετική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκεται επί θύραις.
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...