25 Απρ 2016

Σέριφος – Πλατύς Γιαλός

Η παραλία Πλατύς Γιαλός βρίσκεται εντός του ομώνυμου όρμου, στην βορειοανατολική πλευρά της Σερίφου και σε απόσταση περίπου 16 χιλιομέτρων από την Χώρα του νησιού.

Είναι μια παραλία με άγρια ομορφιά και εκτεθειμένη στους βόρειους ανέμους ωστόσο είναι από τις παραλίες που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε. Ο Πλατύς Γιαλός είναι ο ένας από τους 3 κολπίσκους στην εγγύς περιοχή. Οι άλλοι 2 κολπίσκοι είναι το Μεσιανό, το μεσαίο δηλαδή αλλά και το μικρότερο, και το Βορεινό, λόγω του βόρειου προσανατολισμού του και ταυτόχρονα το πιο ήσυχο. Στην παραλία του Πλατύ Γιαλού θα συναντήσετε άμμο αλλά και βότσαλο ενώ στο πυθμένα της θάλασσας επικρατεί κυρίως η άμμος.

Τα νερά είναι κρυστάλλινα και πεντακάθαρα, βαθαίνουν σταδιακά και ο βραχώδης σε ορισμένα τμήματα βυθός αξίζει να γίνει αντικείμενο εξερεύνησης. Αν και στην παραλία, όπως και στο Μεσιανό, υπάρχουν αρμυρίκια ώστε να αναζητήσετε κάτω από αυτά σκιά, μην παραλείψετε να την επισκεφθείτε με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και προμήθειες καθώς δεν διαθέτει καμία απολύτως οργάνωση. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το παραδοσιακό ταβερνάκι που λειτουργεί στο Μεσιανό και στο οποίο μπορείτε να γευματίσετε απολαμβάνοντας τοπικές λιχουδιές και όχι μόνο.

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται αρχικά μέσω του τοπικού οδικού δικτύου ωστόσο στα τελευταία 2 περίπου χιλιόμετρα χρειάζεται προσοχή καθώς στο τμήμα αυτό θα κινηθείτε σε ένα τσιμεντένιο δρόμο και εν τέλει σε ένα χωματόδρομο. Κατευθυνόμενοι στην παραλία και λίγο πριν την διασταύρωση για τον Πλατύ Γιαλό θα συναντήσετε ένα εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στην Παναγιά τη Σκοπιανή ενώ από το δρόμο θα μπορέσετε να δείτε και την Μονή των Ταξιαρχών

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...