18 Απρ 2016

Αστυνομικές Ταυτότητες: Μέχρι πότε πρέπει να τις αλλάξουμε - Πόσο θα μας κοστίσει

Η διαδικασία έκδοσης νέων αστυνομικών ταυτοτήτων υψίστης ποιότητας και ασφάλειας, παρατείνεται και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί, μέχρι..... τέλος Ιουνίου.
Παρατείνεται η προθεσμία για την υποχρεωτική έκδοση νέου τύπου αστυνομικών ταυτοτήτων, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 
Στη σχετική απόφαση προβλέπεται η παράταση εκ νέου μέχρι 30-6-2018. 
 
Το κόστος για κάθε Έλληνα πολίτη υπολογίζεται σε περίπου 10 ευρώ. 

Tο θέμα της έκδοσης νέων ταυτοτήτων και διαβατηρίων συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής πριν από λίγες μέρες. 
 
Στη διάρκειά της ζητήθηκε ενδελεχώς η προεργασία από πλευράς κυβέρνησης και ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να υπάρξει η θεσμική κατοχύρωση για την έκδοση νέου τύπου ταυτοτήτων.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί μια επιτροπή με επικεφαλής τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, η οποία θα υποβάλει τις προτάσεις της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η επιτροπή αναμένεται να προτείνει εάν εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα θα υπάρχουν και άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου στις νέες ταυτότητες! 
 
Να σημειωθεί ότι όπως είχε τονίσει, προ τριμήνου, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρέπει να έχουμε μία ταυτότητα σύγχρονη, που να έχει αξιοπιστία ως έγγραφο και που να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί εύκολα.
Πηγή : http://www.mykonosticker.com/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...