23 Απρ 2016

Οι Γερμανοί είναι οι πιο "σφιχτοί" τουρίστες στο φιλοδώρημα

Οι Βρετανοί δεν είναι τελικά οι πιο τσιγκούνηδες ταξιδιώτες, τουλάχιστον όσον αφορά το φιλοδώρημα στα ταξίδια τους στο εξωτερικό, αφού, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει έρευνα της Expedia, ο τίτλος αυτός ανήκει στους Γερμανούς.
Η έρευνα, η οποία διεξήχθη σε δείγμα 14.000 ευρωπαίων σχετικά με την άποψη που έχουν για τις διαφορετικές εθνικότητες επισκεπτών, κατατάσσει τους Βρετανούς στη δεύτερη θέση των λιγότερο γενναιόδωρων τουριστών, με έναν στους 10 Βρετανούς να μην αφήνουν φιλοδώρημα σε μπαρ και εστιατόρια του εξωτερικού και μόνο το 16% να αφήνουν στην περίπτωση που κρίνουν την εξυπηρέτηση «εξαιρετική».
Στους λιγότερο γενναιόδωρους στο φιλοδώρημα είναι επίσης οι Γάλλοι, οι Ολλανδοί και οι Ιταλοί.
Στροφή των Βρετανών στα ταξίδια γαστρονομίας
Η ίδια έρευνα επιχείρησε να αποκαλύψει τις διατροφικές συνήθειες των ευρωπαίων ταξιδιωτών, εντοπίζοντας ότι η Βρετανία είναι μεταξύ των πιο γαστριμαργικά τολμηρών χωρών. Ένας στους 10 Βρετανούς, μάλιστα, σκοπεύει να κάνει διακοπές με επίκεντρο τη γαστρονομία το 2016, πέντε φορές περισσότεροι σε σχέση με το 2013.
Περισσότεροι από το 25% των Βρετανών προτιμούν τοπικά εστιατόρια με ιδιοκτήτες ντόπιους και αποφεύγουν «τουριστικές» αλυσίδες εστιατορίων.
Οι υπόλοιπες εθνικότητες τουριστών δεν αναζητούν στον ίδιο βαθμό πιο «ψαγμένα» εστιατόρια. Οι Γερμανοί προτιμούν τα ντόπια εστιατόρια σε ποσοστό 21%, οι Ιταλοί σε ποσοστό 20% και οι Ισπανία σε ποσοστό 9%.
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...