18 Απρ 2016

Διπλές μέρες διακοπών σε 5 νησιά με τo νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ), επισημαίνει τη συμβολή του, ώστε στo νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2015-2016 για Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω, οι δικαιούχοι, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, μπορούν να έχουν διακοπές έως και 10 ημερών και όχι 5, όπως ισχύει για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού που θα επιλέξουν άλλους προορισμούς...Αναλυτικά, ο ΕΟΑΕΝ, αναφέρει σχετικά:


H στήριξη των νησιών που δέχθηκαν πιέσεις από τις προσφυγικές ροές καθώς και η τόνωση  του εσωτερικού και κοινωνικού τουρισμού είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης  και για το σκοπό αυτό με απόφαση της Αν. Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, σεσυνεργασία με την Αν. Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, και τηΔιοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, αυξήθηκε η επιδότηση τωντουριστικών μονάδων  αρκετών νησιών του Αιγαίου, στο πλαίσιο του προγράμματος
Κοινωνικού Τουρισμού 2015-2016.
 
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους που θα προτιμήσουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω θα δικαιούνται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, διακοπές έως και 10 ημερών και όχι 5, όπως ισχύει για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού που θα επιλέξουν άλλους προορισμούς.
 
Το χρονικό διάστημα υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι από 14.12.2015 έως 30.11.2016. Οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και ένταξης τους στο Μητρώο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Σημαντική συμβολή  για την εν λόγω πρωτοβουλία των  προαναφερθέντων  υπουργείων είχε ο ΕΟΑΕΝ που το προηγούμενο διάστημα  προχώρησε για το σκοπό αυτό, και όχι μόνον σ’ επαφές,  με  τους  κυβερνητικούς παράγοντες", καταλήγει η ανακοίνωση.

Newsroom Cyclades VoiceΠηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...