26 Απρ 2016

Επανέρχεται σιγά-σιγά το «Παναγία Τήνου»

(φωτό Γιάννη Κέμμου)

Καθοριστική η παρέμβαση των δυτών και η βοήθεια από τα ρυμουλκά - Δείτε  φωτογραφίες από το σημείο - Θα μπουν αργότερα οι μηχανικοί για να κλείσουν το ρήγμα στα ύφαλα του πλοίου

Αποκαταστάθηκε μερικώς η κλίση που πήρε νωρίτερα το πρωί της Τρίτης το πλοίο «Παναγία Τήνου» που παραμένει δεμένο στην προβλήτα Ε4 στο λιμάνι του Πειραιά.

Καθοριστική ήταν η παρέμβαση των δυτών, αλλά και η βοήθεια από τα ρυμουλκά καθώς κατάφεραν να φέρουν στην ευθεία το πλοίο, ώστε να μπουν μέσα μηχανικοί και να αποκαταστήσουν το ρήγμα για να γίνει συνέχεια να γίνει απάντληση υδάτων και να ρυμουλκηθεί.

Λίγο μετά τις 11:15 το πρωί της Τρίτης είχε ενημερωθεί το Λιμενικό ότι το πλοίο «Παναγία Τήνου» έχει πάρει κλίση από την δεξιά πλευρά, αφού παρουσίασε μεγάλη εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα να βυθίζεται σταδιακά.

Το πλοίο ανήκε στη Ventouris Sea Lines και είχε κατασχεθεί λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Τον Ιανουάριο του 2015 το πλοίο είχε ταξιδέψει για λίγο στα Κύθηρα όμως μετά από επισχέσεις εργασίας του πληρώματος έδεσε οριστικά.

 Το Hengist η Stena Hengist κατασκευασμένο το 1972 στη Γαλλία, το οποίο ήρθε στις 14.4.1992 στην Ελλάδα και στο λιμάνι του Πειραιά για λογαριασμό της GA FERRIES με το όνομα Romilda. Ύστερα αγοράστηκε από το Βεντούρη μαζί με το αδερφό του Απόλλων (SENLAC) και αποτέλεσαν το δίδυμο των APOLLO EXPRESS 1 και 2. Μάλιστα το 3ο αδερφό της σειράς, με αρχικό όνομα HORSA είναι το γνωστό σε όλους ΠΗΝΕΛΟΠΗ του Αγούδημου (όχι της GA FERRIES) που τιμά εδώ και χρόνια το λιμάνι της Ραφήνας.

 Όταν χρεοκόπησε ο Βεντούρης, και τα 2 πλοία πήγαν στην Οικογένεια Αγαπητού αλλά όχι στην ίδια εταιρεία, το Senlac πήγε στην Agapitos Express Ferries ενώ το Hengist στην Agapitos Lines που ήταν η αρχική εταιρεία προτού χωρίσουν τους δρόμους τους τα αδέρφια Αγαπητού. Πήρε το όνομα Παναγία Εκατονταπυλιανή προς τιμήν της Παριανής εκκλησίας. Το 1999 όταν έγινε το μεγάλο μπαμ με τη δημιουργία της MINOAN FLYING DOLPHINS, και τα τρία αδελφά έσμιξαν κάτω από τα σινιάλα της HELLAS FERRIES με τα ονόματα Εξπρές Απόλλων (SENLAC) Εξπρές Άρτεμις (HENGIST) και Εξπρές Πηνελόπη (HORSA)… 


Μετά το ατύχημα όμως του Express Samina, έγιναν πολλές ανακατατάξεις στη σχεδόν συγχωνευμένη ολικώς ελληνική ακτοπλοΐα. Πέρασαν 2 χρόνια περίπου και η Πηνελόπη γύρισε στους Αγούδημους ενώ η Άρτεμις ξαναονομάστηκε Παναγία Εκατονταπυλιανή. Λέγεται πως αποφάσισαν να ξαναονομάσουν το πλοίο έτσι γιατί όσο είχε το όνομα Άρτεμις ήταν πολύ άτυχο… Γύρω στο 2005 ο Βεντούρης ξαναγόρασε το πλοίο και από τότε το Hengist υπηρετούσε το Αιγαίο με το όνομα ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ μέχρι αρχές του Ιανουαρίου οπότε και μετονομάστηκε σε Παναγία Τήνου λόγω της μεταδρομολόγησης του στη γραμμή της Άνδρου Τήνου Μυκόνου
Πηγή : http://www.protothema.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...