8 Μαρ 2017

Ερωτηματικά για προωθητική ενέργεια ασφαλιστικής εταιρείας στα σχολεία της Σύρου

Απαντήσεις, από τους άμεσα αρμόδιους για το ζήτημα, ζητούν ο επικεφαλής και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας "Κίνησης Πολιτών Σύρου", κ.κ. Παύλος Χρυσαφίδης και Κομνηνός Στρογγύλης, σχετικά με την διαπίστωση, πως στα σχολεία της Σύρου, παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν ασφάλισης των μαθητών, για ένα χρόνο, από συγκεκριμένη ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, χωρίς ωστόσο, το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει δώσει την έγκρισή του για μία τέτοια ενέργεια.
Οι κ.κ. Χρυσαφίδης και Στρογγύλης, με έγγραφό τους προς το Δήμαρχο, την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, το Γραφείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπ. Παιδείας και το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρουν τα εξής:
"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προωθητική ενέργεια της ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ στα δημόσια σχολεία του νησιού.
Σε σχετικό έντυπο αναφέρεται ότι σε συνεργασία με το Δήμο προσφέρει ασφαλιστική πρόταση (που σας επισυνάπτω) και ζητά την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων αλλά ζητά ακόμη και στοιχεία από όσους δεν θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της.
Γνωρίζουμε ότι ούτε στο Δημοτικό συμβούλιο ούτε στη Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Παιδείας έχει συζητηθεί αυτή η ενέργεια.
Όμως, κατ΄ εντολή σας προφανώς, η Πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής Επιτροπής συνόδευσε τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Απόστολο Ρουσουνέλο (ασφαλιστικό σύμβουλο) και συναντήθηκαν με προεδρία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων δημοσίων σχολείων του νησιού τους ενημέρωσαν και «προμοτάρισαν» το πρόγραμμα.
Επειδή η όλη προωθητική ενέργεια επικαλείται την συνεργασία του Δήμου για την εισπήδησή της στα σχολεία του νησιού όπου ήδη μοιράστηκαν σχετικά έντυπα σας ζητάμε να προβείτε άμεσα σε δήλωση σας με σχετικό δελτίο τύπου και να ενημερώσετε τόσο εμάς όσο και τους δημότες, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο σχετικά με
α) αν ο Δήμος όντως συνεργάζεται με την εν λόγω εταιρεία,
β) αν είναι σε γνώση σας οι ενέργειες τόσο της Προέδρου της Πρωτ. Επιτροπής Παιδείας όσο και του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης και εντεταλμένου κοινωνικής μέριμνας κ. Απ. Ρουσουνέλου και αν ναι
γ)να μας γνωρίσετε αν για τις ενέργειες σας αυτές έχετε ενημερώσει το αρμόδιο γραφείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Σχετικά αρχεία: 
Πηγή : 
http://www.koinignomi.gr
to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...