23 Μαρ 2017

Τηλεϊατρική στόχος η 24ωρη κάλυψη όλων των απομακρυσμένων νησιών σε ό,τι αφορά τα επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά.

Τηλεϊατρική... άλλου τύπου, πέραν της συμβατικής που προϋποθέτει την άμεση επικοινωνία των γιατρών διαφορετικών νοσοκομείων, ενεργοποιεί το υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η τηλεϊατρική, δηλαδή η διαδικασία άμεσης παροχής συμβουλευτικών ιατρικών υπηρεσιών, θα αφορά επείγοντα μεν καρδιολογικά περιστατικά που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γιατροί σε απομακρυσμένα νησιά αλλά θα λαμβάνει χώρα κάθε...τέσσερις ημέρες.
Το φιλόδοξο πρόγραμμα της τηλεϊατρικής εγκαινιάστηκε πριν από έναν χρόνο από τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας, κ. Γιάννη Μπασκόζο, και υλοποιείται εφέτος μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ), ωστόσο οι αρμόδιοι φαίνεται πως κάνουν ό,τι μπορούν για να το ακυρώσουν εν τη γενέσει του. Τηλεϊατρική για επείγοντα περιστατικά αλλά ανά τέσσερις ημέρες αποτελούν τουλάχιστον οξύμωρο σχήμα.
Συγκεκριμένα, η 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου «Θριάσιο», αξιοποιώντας την υποδομή του ΕΔιΤ, ανακοινώνει πως θα παρέχει στους ιατρούς της Σύμης, της Κάσου, της Σίφνου, της Αμοργού και των Οινουσσών τη δυνατότητα άμεσης εκτίμησης των καρδιολογικών περιστατικών. Στην επόμενη φράση της ανακοίνωσης γίνονται οι διευκρινίσεις: «Στην παρούσα φάση, οι ιατροί των προαναφερόμενων νησιών, στο πλαίσιο της 24ωρης εφημερίας του νοσοκομείου «Θριάσιο» (δηλαδή ανά τέσσερις ημέρες) μπορούν να ζητούν τη συμβουλή/ εκτίμηση καρδιολόγου στην αντιμετώπιση των επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών».
«Bρισκόμαστε. στην αρχή μιας ιδιαιτέρως σημαντικής και φιλόδοξης παρέμβασης με ουσιαστικό αντίκτυπο στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς του κατοίκους των νησιών και των επισκεπτών τους», αναφέρει το υπουργείο Υγείας προσθέτοντας, ότι σύντομα η υποστήριξη θα επεκταθεί και σε άλλα νησιά που είναι ενταγμένα στο ΕΔιΤ με απώτερο στόχο την 24ωρη κάλυψη όλων των απομακρυσμένων νησιών σε ό,τι αφορά τα επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά.

Πηγή: protothema.gr
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...