30 Μαρ 2017

Αναμένονται εξελίξεις για Υδατοδρόμια και αφαλάτωση στο Νότιο Αιγαίο

Την έγκριση 11 Προγραμματικών Συμβάσεων, για τα υδατοδρόμια, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός. «Μετά τις τελικές εγκρίσεις του υπουργείου Ναυτιλίας και του ΓΕΝ, είπε, οι προγραμματικές συμβάσεις προχωρούν και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα τις εγκρίνει», προσθέτοντας πως τα υδροπλάνα θα εξυπηρετήσουν κατοίκους και επισκέπτες και θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση των συγκοινωνιών.

 Και όπως είχε τονίσει πρόσφατα «Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, βρίσκεται εν αναμονή και των αποφάσεων των υπολοίπων λιμενικών ταμείων προκειμένου να αδειοδοτήσει το σύνολο των υδατοδρομίων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου –και λοιπών περιοχών.

Εκτιμούμε πως μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει κατατεθεί και το σχετικό νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια και τις αδειοδοτήσεις τους και φυσικά, ευελπιστούμε, πως το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από επενδυτές να φέρουν υδροπλάνα θα υλοποιηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ήταν άλλωστε και βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσουν.

Ήταν μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το υπουργείο Μεταφορών. Εμείς ως συναρμόδιο υπουργείο σε όσα ζητήματα κληθήκαμε να απαντήσουμε προσπαθήσαμε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση, λύσαμε αρκετά από τα προβλήματα που υπήρχαν και είναι θέμα χρόνου για να κατατεθεί το νομοσχέδιο και να προχωρήσουν τα υδατοδρόμια».Παράλληλα, ο υφυπουργός, ανακοίνωσε ότι χρηματοδοτείται με το ποσό των 5 εκ. ευρώ, η ολοκλήρωση των μονάδων αφαλάτωσης στα νησιά.  «Στόχος μας, δήλωσε, το 2018 να σταματήσει η μεταφορά νερού με υδροφόρα πλοία».
Να σημειώσουμε εδώ ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δημοκρατική» είχε δηλώσει για το θέμα των αφαλατώσεων «ΑΑυτή την στιγμή προχωράει η αφαλάτωση στην Πάτμο, που θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Απριλίου. Έχει αναδειχθεί ανάδοχος για την αφαλάτωση στο Καστελόριζο, ολοκληρώθηκαν σε συνεργασία με τον Δήμο Καλυμνίων και με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οι αφαλατώσεις σε Ψέριμο και Τέλενδο και από εκεί και πέρα, έχουμε οργανώσει ένα σχέδιο που περιλαμβάνει την κάλυψη όλων των νησιών που δεν έχουν την δυνατότητα υδροδότησης να αποκτήσουν μονάδες αφαλάτωσης».
Δάκτυλος
Εν τω μεταξύ, για πολιτικό δάχτυλο, πίσω από την καθυστέρηση υπογραφής των προγραμματικών συμβάσεων για τα υδατοδρόμια, έκανε λόγο χθες -μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου- ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.  «Οι προγραμματικές συμβάσεις, είπε, μετά τις ανοησίες ορισμένων στη δημόσια διοίκηση, υπογράφτηκαν με μεγάλη καθυστέρηση», προσθέτοντας ότι γι’ αυτές τις ανοησίες υπαλλήλων, ευθύνη έχουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι. Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι με τη ψήφιση του νομοσχεδίου, άμεσα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για τη λειτουργία τους.





Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...