22 Μαρ 2017

Τουριστικοί προορισμοί θύματα της επιτυχίας τους

Ανησυχεί η Ισλανδική κυβέρνηση για τον μεγάλο αριθμό τουριστών που κατακλύζουν τη χώρα και προγραμματίζει να επιβάλει νέους φόρους στον τομέα του τουρισμού. Σύντομα ο πλέον ακριβός προορισμός στον κόσμο θα γίνει ακριβότερος και το σχέδιο είναι να περιορισθεί η προσέλευση τουριστών στα δημοφιλή για τους ξένους σημεία της χώρας.
H νέα υπουργός τουρισμού της Ισλανδίας Amy Kolbrun Reykfjord Gylfadottir είπε ότι ο ταξιδιωτικός τομέας και οι συναφείς με αυτόν κλάδοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, ώστε να μην γίνουν θύματα της ίδιας τους της επιτυχίας. H υπουργός προειδοποιεί ότι ο υπερπληθυσμός σε τουρίστες θα μπορούσε να καταστρέψει τους φυσικούς θησαυρούς της χώρας.Μια σειρά ακόμα “ευλογημένοι” προορισμοί στον πλανήτη κτυπούν τον κώδωνα κινδύνου για τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό τουριστών που τους επισκέπτονται κάθε χρόνο και προχωρούν σε λήψη μέτρων ώστε να περιορίσουν τις επιπτώσεις είτε με μείωση των αφίξεων, είτε διοχετεύοντας τους επισκέπτες σε περιοχές που είναι λιγότερο επιβαρυμένες.
Βαρκελώνη, Άμστερνταμ, Παρίσι, Βενετία, Cinque Terre στις ιταλικές ακτές, Machu Picchu στο Περού, όρος Έβερεστ, Koh Khai Nok, Koh Khai Nui και Koh Khai Nai στην Ταϋλάνδη, Phnom Bakheng στην Καμπότζη είναι μερικοί μόνο από τους προορισμούς που ήδη παίρνουν ή προκειται άμεσα να πάρουν μέτρα, προκειμένου είτε να διασωθεί το επίπεδο ζωής των κατοίκων, είτε να προστατευθούν οι φυσικοί και πολιτισμικοί θησαυροί τους.

Στη Σαντορίνη, που ο αριθμός των επισκεπτών έχει εκτοξευθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα, ο δήμαρχος Νίκος Ζώρζος επανειλημμένα αναφέρεται στο ότι “η υπερεκμετάλλευση οδηγεί σε φτώχεια” ενώ προωθεί πολιτικές που οδηγούν στην περαιτέρω επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ώστε να αμβλυνθεί η περίοδος αιχμής. Παράλληλα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας έχει θέσει ως στόχο την ανακατανομή της έλευσης κρουαζιεροπλοίων, έτσι ώστε κάθε μέρα να μην αποβιβάζονται περισσότερα από 8.000 άτομα.
Πηγή : http://atlantea.news

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...