27 Μαρ 2017

Παραδίδεται το "νέο" λιμάνι της Παροικιάς

Μπορεί η παρουσίαση του Master Plan για τις λιμενικές εγκαταστάσεις της Πάρου το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου να προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις – κυρίως γιατί δεν δίνει λύσεις στο κυκλοφοριακό της χερσαίας ζώνης στην Παροικιά και διατηρεί εμπορικό λιμάνι εντός της πόλης -  αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν τρέχουν οι υπόλοιπες εργασίες. Και μάλιστα πάνε για ρεκόρ. Ο λόγος για τις βελτιωτικές κινήσεις στο ήδη υπάρχον λιμάνι και δη στην κεντρική προβλήματα που εμφανίζεται μεταμορφωμένη και αναμένεται να παραδοθεί τις πρώτες ημέρες του Απριλίου, σπάζοντας κάθε ρεκόρ όπως αναφέρουν οι τοπικές (parianostypos.gr, fileleutheros.net) ιστοσελίδες της Πάρου….
Όπως είναι γνωστό οι εργασίες ξεκίνησαν στις 23 Φεβρουαρίου όσον αφορά την επίστρωση με βιομηχανικό δάπεδο. Μάλιστα, το έργο αναμένεται να κοστίσει περίπου 135.000 ευρώ και είναι με αποκλειστική χρηματοδότηση του Λιμενικού Ταμείου Πάρου-Αντιπάρου. Με βάση τη σύμβαση το έργο αναμένονται να παραδοθεί στα μέσα Μαΐου, όμως μέσα από την αγαστή συνεργασία όλων των πλευρών το έργο θα είναι ένα μήνα νωρίτερα έτοιμο. Αξιοσημείωτο είναι ότι από την ΔΕΥΑΠ θα τοποθετηθεί δίκτυο για πυροσβεστικούς κρουνούς, ενώ θα υπάρξουν και παροχές στο λιμάνι σε περίπτωση που χρειαστεί επιπλέον φωτισμός.
Οι εργασίες
Να σημειώσουμε εδώ ότι οι εργασίες που λαμβάνουν χώρα στη κεντρική προβλήματα του λιμανιού είναι:
• Καθαίρεση της ανωδομής και ανακατασκευή σε όλο το μήκος του βόρειου τμήματος του κεντρικού προβλήτα
• Κατασκευή νέας ράμπας από οπλισμένο σκυρόδεμα στην θέση πρόσδεσης 1 η οποία θα είναι ενιαία με την υπάρχουσα στις θέσεις πρόσδεσης 2,3.
• Κατασκευή νέου δαπέδου με ειδική αντιολισθητική επεξεργασία και επίπαση ειδικού σκληρυντικού υλικού κατά την σκυροδέτηση.
• Κατασκευή υποδομής ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης
Ατύχημα
Δυστυχώς όμως είχαμε κι ένα ατύχημα τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Τετάρτης 22 Μαρτίου… Όπως σημειώνεται μέσα από το ημερολόγιο συμβάντων της Λιμενικής Αρχής Πάρου «  Ενημερώθηκε πρωινές ώρες της Τετάρτης 22 Μαρτίου, η Λιμενική Αρχή Πάρου για περιστατικό τραυματισμού 34χρονου αλλοδαπού εργάτη εντός του λιμένα Παροικιάς Πάρου.
Συγκεκριμένα ο ανωτέρω, κατά τη διάρκεια εργασιών επίστρωσης σκυροδέματος, τραυματίστηκε κατά την εκφόρτωση αδρανών υλικών από Φ/Γ-Δ/Χ όχημα, όταν την ώρα καθόδου της υδραυλικής πόρτας, αυτή εγκλώβισε το αριστερό άκρο ποδός (μεγάλος δάκτυλος).
Ο 34χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πάρου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση έχει υποστεί κάταγμα ονυχοφόρου φάλαγγος με συμμετοχή όνυχος μεγάλου δακτύλου (ΑΡ) κάτω άκρου καθώς και εξάρθηκα 2ου δάκτυλου σύστοιχου κάτω άκρου».

Πηγή : http://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...