30 Μαρ 2017

Εντυπωσιακή η έκθεση Ναξίων ζωγράφων που διοργάνωσε η Ο.ΝΑ.Σ. στην Αθήνα

Δεκαέξι επαγγελματίες και ερασιτέχνες ζωγράφοι συμμετέχουν στην πρώτη έκθεση με έργα Ναξίων καλλιτεχνών που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) στον Πολιτιστικό Χώρο «Καμίνι» του δήμου Γαλατσίου.
Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας που πήρε η Ο.ΝΑ.Σ. είναι αφενός η προβολή του καλλιτεχνικού δυναμικού του νησιού κι αφετέρου η επικοινωνία των δημιουργών με το φιλότεχνο κοινό, φιλοδοξώντας να το εντυπωσιάσουν με την υψηλή ποιότητα των έργων τους, να το κάνουν δέκτη των μηνυμάτων που αυτά εκπέμπουν, καθώς και να βρει στοιχεία ταύτισης με αυτά, όπως είπε και η Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Ευανθία Ζιούλη Ευανθία όταν προλόγισε την εκδήλωση των εγκαινίων.
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, παρουσία του δημάρχου Γαλατσίου, προέδρων και μελών των Δ.Σ. Ναξιακών Πολιτιστικών Συλλόγων, Νάξιων επιστημόνων, εκπροσώπων του τύπου, της καλλιτεχνικής και πνευματικής ζωής του νησιού και μεγάλου αριθμού ατόμων. Όλοι τους εξήραν την πρωτοβουλία της Ο.ΝΑ.Σ. να οργανώσει την συγκεκριμένη έκθεση ζωγραφικής, ενώ ταυτόχρονα συνεχάρησαν τα μέλη του Δ.Σ. για την εκδήλωση και την επιλογή του χώρου. Τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Χρήστος Λογαράς και στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε χαιρετισμό ο Χρήστος Τσελέντης, πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας των Πολιτιστικών της Ο.ΝΑ.Σ. ο οποίος έχει αναλάβει και τον συντονισμό της έκθεσης.
Οι δεκαέξι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι: Βύζη Ελένη (Δαμαριώνας), Δρυμαλίτου-Παγωνίδου Αναστασία (Δανακός), Επταημέρου Ματίνα (Κόρωνος), Καρούση Μαρίνα (Κορωνίδα-Μέση), Καρποντίνης Γιώργος (Κυνήδαρος), Κοτζαλά Μαρία (Σαγκρί), Κωνσταντινίδης Δημήτρης (Κορωνίδα), Μαγγιώρου Μαρίνα (Κόρωνος), Μάκαρη Ρένα (Γαλανάδο), Νικολάκης Θοδωρής (Απόλλωνας), Ουζούνογλου Κωνσταντίνα (Σαγκρί), Παπαϊωάννου Μαριάντα (Σκαδό), Πρίντεζη Μαγδαληνή (Χώρα), Ρουφάνη Μαρία (Κορωνίδα), Σκόπου-Ρουφάνη Δέσποινα (Κορωνίδα), Χάλκου-Γεωργαράκου Ειρήνη (Απείρανθος).
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.ΝΑ.Σ. δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν με τα έργα τους στην εκδήλωση, το κοινό που την παρακολούθησε, όπως επίσης και τον δήμαρχο Γαλατσίου και το Δημοτικό Συμβούλιο για τη δωρεάν παραχώρηση του πολιτιστικού χώρου.
Στο πλαίσιο των μελλοντικών δράσεων της Ομοσπονδίας, το Δ.Σ. ευελπιστεί να οργανώσει, με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή, μια αντίστοιχη εκδήλωση στη Νάξο η οποία - όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση - «διαθέτει τεράστιο έμψυχο δυναμικό σε όλους τους τομείς της τέχνης, αναμφισβήτητα και στη ζωγραφική», εφόσον είναι σύμφωνοι και οι καλλιτέχνες
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...