24 Μαρ 2017

Μπακαλιάρος με σπανάκι από την Κύθνο video

Για το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου: Ξεκινάμε το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου τουλάχιστον 1 ημέρα νωρίτερα, πλένοντας το φιλέτο μπακαλιάρου με νερό για να φύγει το αλάτι εξωτερικά, το κόβουμε σε 6 μερίδες και το βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Ξαλμυρίζουμε, αλλάζοντας τακτικά το νερό του ανά 6 ώρες.
Συστατικά

  • 1 φιλέτο παστός μπακαλιάρος (περίπου 1 kg)
  • 300 g φρέσκα σέσκουλα
  • 8 κρεμμυδάκι φρέσκo
  • 1 μάτσο άνηθος
  • 100 g ΑΒ μαύρη σταφίδα κορινθιακή
  • 1 1/2 κουτ. σούπας ΑΒ τοματοπολτός
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 700 g φύλλα από φρέσκο σπανάκι (καθαρισμένο και πλυμένο)
  • 1 χυμός 1 λεμονιού (προαιρετικά - για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
Για το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου:
1. Ξεκινάμε το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου τουλάχιστον 1 ημέρα νωρίτερα. Πλένουμε το φιλέτο μπακαλιάρου κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγει το αλάτι εξωτερικά και το κόβουμε σε 6 μερίδες.
2. Γεμίζουμε μια ευρύχωρη λεκάνη με κρύο νερό, βάζουμε μέσα τον μπακαλιάρο και τον ξαλμυρίζουμε, αλλάζοντας τακτικά το νερό του ανά 6 ώρες.
3. Ο μπακαλιάρος πρέπει να «διατηρήσει» μια διακριτική γεύση αρμύρας.

Για το μαγείρεμα:
4. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα, τα κόβουμε και τα πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας, ώστε να μειωθεί ο όγκος τους.
5. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
6. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, βάζουμε μια στρώση με το σπανάκι και τα σέσκουλα, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια, συνεχίζουμε τοποθετώντας τον μπακαλιάρο, αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο, τα κρεμμυδάκια και τις σταφίδες.
7. Διαλύουμε τον τοματοπολτό σε 150 ml νερό.
8. Περιχύνουμε το φαγητό με τον τοματοπολτό και το ελαιόλαδο.
9. Τοποθετούμε το σκεύος σε δυνατή φωτιά και αφού πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 25-30’
Πηγή http://www.ab.gr 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...