7 Μαρ 2017

Η "Γαλάτεια" φτάνει στις Κυκλάδες θυμωμένη ... Προσοχή τις επόμενες μέρες.

Η Νηρηΐδα Γαλάτεια, πλάσμα του νερού, έργο του Ραφαήλ στη Ρώμη, έδωσε το όνομα της στο σύστημα βροχής που έρχεται από Ιταλία!!!  
Το ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό σύστημα «Γαλάτεια» ήρθε στην Ελλάδα… πολύ θυμωμένο και για τρίτη φορά «βάζει στο μάτι» τις Κυκλάδες , που σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις θα δεχθεί από σήμερα Τρίτη (7.3) ιδιαίτερα ψηλά ύψη βροχής.
Στην ελληνική μυθολογία η όμορφη Νηρηίδα Γαλάτεια ερωτεύτηκε το βοσκό Άκι. Ο σύντροφός της, ο μονόφθαλμος Κύκλωπας Πολύφημος, αφού κυνήγησε τους δύο εραστές, εκτόξευσε ένα τεράστιο κοντάρι και σκότωσε τον νέο. Ο Ραφαήλ δεν ζωγράφισε κάποιο από τα κύρια περιστατικά της αφήγησης. Επέλεξε τη στιγμή της αποθέωσης της νύμφης. Η Γαλάτεια απεικονίζεται περιστοιχισμένη από άλλα πλάσματα της θάλασσας των οποίων οι μορφές μοιάζουν κατά κάποιο τρόπο εμπνευσμένες από το Μιχαήλ Άγγελo, ενώ τα φωτεινά χρώματα και η διακόσμηση υποτίθεται πως έχουν εμπνευστεί από την αρχαία ρωμαϊκή ζωγραφική.
Αυτά συνέβαιναν στο παρελθόν. Η «Γαλάτεια» με εντελώς άλλη μορφή θα χτυπήσει τις  Κυκλάδες  και θα μείνει πάνω από τα νησιά  τουλάχιστον μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, με ισχυρούς νότιους αρχικά και στην συνέχεια βόρειους ανέμους, που θα ρίξουν την θερμοκρασία, αποδεικνύοντας ότι η πολυπόθητη άνοιξη δεν ήρθε ακόμα.
Υπομονή και καλή διάθεση.
Πηγή : http://enandro.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...