13 Μαρ 2017

Η ΠΝΑι στην έκθεση Detrop

Στο εκθεσιακό «δίδυμο» Detrop - Oenos, που διοργανώθηκε από την ΔΕΘ-Helexpo,  από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου 2017, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης συμμετείχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019.
Η έκθεση Detrop, είναι η πρώτη έκθεση στην Ελλάδα στον κλάδο των τροφίμων και ποτών από το 1976 έως σήμερα, την οποία, μαζί με την παράλληλη έκθεση Oenos, επισκέφθηκαν φέτος εκατοντάδες προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες από Αίγυπτο, Αμερική, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Ντουμπάι, Ολλανδία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία και Σουηδία και από όλες τις Βαλκανικές χώρες.
Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας της, αλλά και με στόχο την αποτελεσματική προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η Περιφέρεια συμμετείχε με έντεκα περίπτερα, που φιλοξένησαν τους παραγωγούς και τα ντόπια παραδοσιακά προϊόντα από τα νησιά της Ρόδου, της Σαντορίνης, της Σύρου, της Τήνου, της Νάξου και της Αστυπάλαιας.
Οι επισκέπτες πέραν των επιχειρηματικών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στα σταντ των εκθετών, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα εξαιρετικής ποιότητας, μοναδικά νησιώτικα προϊόντα .
Στη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, με τη λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου- Κυκλάδων, να αποσπά το χάλκινο μετάλλιο στην ιδιαίτερα απαιτητική κατηγορία "Team of the year". Μέσα σε μεγάλο κλίμα ανταγωνισμού, αφού συμμετείχαν 18 χώρες από όλο τον κόσμο, τα πιάτα της αιγαιακής κουζίνας έκλεψαν τις εντυπώσεις. Οι σεφ της λέσχης αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου- Κυκλάδων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό είναι οι κ.κ. Άκης Αμιράς, Δανιήλ Παπατριανταφύλλου και Ανδρέας Νικολόπουλος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Ήταν πολύ καλή και δυναμική η παρουσία της περιφέρειας στην έκθεση αυτή, συμμετείχαν παραγωγοί από νησιά της Περιφέρειας και υπήρξαν πολύ καλά και αποδοτικά αποτελέσματα από τους παραγωγούς μας. Η Περιφέρειά μας πια, σε κάθε έκθεση του είδους, γίνεται επίκεντρο ενδιαφέροντος, λόγω της μεγάλης διάκρισής της, ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019. Είναι μεγάλη η χαρά μας και για την κατάκτηση μιας ακόμα διάκρισης, στην παγκόσμια κατάταξη της γαστρονομίας. Ένας ακόμα τίτλος από τον 10ο Διεθνή Διαγωνισμός Μαγειρική Νοτίου Ευρώπης ήρθε στην Περιφέρειά μας και αυτό μας κάνει αισιόδοξους να συνεχίσουμε σ’ αυτό που έχουμε στόχο, δηλαδή να καταστήσουμε τα νησιά μας γαστρονομικό προορισμό στη συνείδηση των επισκεπτών. Το κέρδος θα είναι πολύ μεγάλο".
Ο πρόεδρος της λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων κ. Νίκος Χριστοφόρου δήλωσε: "Αρχικά, αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη στήριξη της και ελπίζουμε σε δύο χρόνια να πάμε καλύτερα. Αφήσαμε τις καλύτερες εντυπώσεις στον διαγωνισμό, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε πως αυτές οι συμμετοχές αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο το ρόλο μας ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019".
Πηγή : http://www.koinignomi.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...