16 Οκτ 2017

Πάρος ..Εξαιρετική η παράσταση του θεατρικού ομίλου Σύρου στο έργο «Βότκα Μολότωφ» του Νηλ Σάιμον

Μια από τις συγκλονιστικότερες παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της 29ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στην Πάρο, δόθηκε το βράδυ της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου στην Αίθουσα του ΕΠΑ.Λ στην Παροικία. Επρόκειτο για το θρυλικό έργο «Βότκα Μολότωφ» του Νηλ Σάιμον που παρουσιάστηκε επί σκηνής από το Θεατρικό Όμιλο Σύρου «Ο Σουρής». 

 Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, το κοινό τίμησε το έξοχο θεατρικό έργο στοιχεία του οποίου ήταν η συγκίνηση, το πικρό χιούμορ, η υποδόρια ειρωνεία και η ψυχογραφική ανασύνθεση χαρακτήρων και καταστάσεων. 

Η υπόθεση του έργου αντλείται από σκηνές και πρόσωπα έντεκα διηγημάτων του Τσέχωφ χαρακτηριστικών του ιδιότυπου δραματουργικού σύμπαντος του μεγάλου ρώσου συγγραφέα. Χαρακτήρες και καταστάσεις παντοτινές και διαχρονικές εκτυλίχθηκαν επί σκηνής από την εξαιρετική θεατρική ομάδα της Σύρου που καθήλωσε το κοινό με την ερμηνεία της.


Υποκριτικό ταλέντο, έμφαση στην υποκριτική λεπτομέρεια και φυσική καταβύθιση στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής, συνέθεταν την σκηνική απόδοση των ηθοποιών που κατέπληξαν με την δεινότητα της τέχνης τους το πολυπληθές κοινό. 

 Ήταν σίγουρα μια από τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις του Φεστιβάλ που απέσπασε το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου. Στη Νάουσα τώρα, την ίδια ημέρα, δόθηκε η παράσταση «Μαμ» του Σάκη Σερέφα στην Αίθουσα του Νηρέα από το θίασο «Νηρέας Πάρου». «Γεύση» μαθημάτων περί ιδανικής ζωής είχε το «Μαμ» όταν κατά την υπόθεση του έργου, μια απρόσμενη φιλία γίνεται αφορμή για εξομολογήσεις και συζητήσεις – τροφή για σκέψη και καταλήγει σε μύηση και επαναπροσδιορισμό ζωής για τους δύο πρωταγωνιστές.
 Η παράσταση χειροκροτήθηκε από το κοινό της Πάρου και απέσπασε το θαυμασμό του κόσμου για την εξαιρετική απόδοση της θεατρικής ομάδας του Νηρέα Νάουσας. 

Πηγή : https://parianostypos.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...