16 Οκτ 2017

"Οn line" αποστολή αιτήσεων στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας και Κινητή Μονάδα ΚΤΕΟ

On line μπορούν να υποβάλλονται πλέον οι αιτήσεις προς τη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας, για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των νησιωτών. 
Στην υπηρεσία των πολιτών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και η Κινητή Μονάδα ΚΤΕΟ από την 1 Οκτωβρίου...

Από την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου και την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν από το τμήμα ηλεκτρονικής υποστήριξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επιμορφωτικά σεμινάρια στους υπαλλήλους και τους προϊσταμένους της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου. Τα σεμινάρια αυτά εντάσσονται στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της "on line" αποστολής αιτήσεων στη συγκεκριμένη Διεύθυνση από τους πολίτες

. Συγκεκριμένα, οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ηλεκτρονικά, επισυνάπτοντας ψηφιοποιημένα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 

Όσα πρέπει να παραδοθούν και σε πρωτότυπη μορφή, θα τα στέλνουν ταχυδρομικά, είτε θα τα προσκομίζουν στην υπηρεσία κατά την παραλαβή του εγγράφου τους.Τα πλεονεκτήματα της διεργασίας αυτής είναι πολλαπλά. 

Οι νησιώτες των μικρών νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς και οι κάτοικοι των απομακρυσμένων χωριών της Ρόδου, θα έχουν την δυνατότητα να αποστέλλουν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία τους.

Θα λαμβάνουν στο κινητό τους ένα μήνυμα με το αριθμό πρωτοκόλλου καταγραφής και θα ενημερώνονται για τις επόμενες ενέργειες τους. 

 Τα σεμινάρια αυτά εντάσσονται στη εξαγγελία του “one step” και της εντολής του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για αποκέντρωση και για αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών των Διευθύνσεων. 

Η συστηματική συνεργασία των υπαλλήλων και προϊσταμένων της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου με το τμήμα της ηλεκτρονικής υποστήριξης θα είναι συνεχής, ώστε σε μικρό χρονικό διάστημα να παραδοθεί και αυτή η υπηρεσία στους πολίτες. 

 Σημαντικό ρόλο στο εγχείρημα αυτό έπαιξε και η ηλεκτρονική ταξινόμηση των εντύπων που απαιτούνται για όλες τις συνδιαλλαγές της υπηρεσίας με τους πολίτες. 

Ήταν μια εξαιρετικά μεγάλη προσπάθεια, αποτέλεσμα της εντολής του Περιφερειάρχη για απόλυτη ομοιογένεια στο τρόπο εργασίας των Διευθύνσεων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, για παροχή ίσων δυνατοτήτων σε όλους τους νησιώτες, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική θέση και έκταση του νησιού που κατοικούν, στο βαθμό βέβαια που αυτό είναι εφικτό. 

Με αυτό τον τρόπο η πληροφορία βρίσκεται εύκολα σε όλα τα νησιά και ελαχιστοποιούνται οι χρόνοι εξυπηρέτησης των πολιτών. Η ηλεκτρονική αυτή ταξινόμηση βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κινητή Μονάδα ΚΤΕΟ από την 1 Οκτωβρίου έχει τεθεί στην υπηρεσία των νησιωτών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και σε διάστημα ενός έτος θα καλυφτούν όλα τα νησιά. Ένα ακόμα φλέγον αίτημα των νησιωτών, υλοποιείται.

 Όπως επισημαίνεται, η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου σχεδιάζει με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των νησιωτών σε όλο το γεωγραφικό πλάτος της περιφέρειας.  

Πηγή : Newsroom Cyclades Voice 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...