7 Σεπ 2018

Χατζημάρκος για το νομοσχέδιο περί υδατοδρομίων: Μάλλον χάσαμε 34-0 (!!)

Την έντονη δυσαρέσκειά του σχετικά με τις προτάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τα υδατοδρόμια, οι οποίες ΔΕΝ έγιναν τελικώς δεκτές από το υπουργείο Υποδομών στο νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε, εξέφρασε χτες σε συνέντευξη Τύπου, ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος. 

 Απαντώντας συγκεκριμένα σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε τα εξής: «Συνεργαστήκαμε το 2016, συνεισφέροντας με εμπειρία αλλά και εξειδικευμένους ανθρώπους στη σύνταξη ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για την λειτουργία υδατοδρομίων στην χώρα μας. Στις 16 Σεπτεμβρίου 2016, τελείωσε το κομμάτι της διαβούλευσης. 

Τότε είχαμε αποτυπώσει και καταθέσει 34 παρατηρήσεις σε ισάριθμα σημεία του σχεδίου νόμου στα οποία είχαμε τις αντιρρήσεις μας εκφράζοντας μία διαφορετική πρόταση –καθώς πιστεύαμε πως υπήρχαν κάποια σημεία στα οποία δημιουργούσε μεγαλύτερα προβλήματα αντί να δίνει λύσεις.

 Είχαμε μείνει με την εντύπωση πως ένας αριθμός από τις παρατηρήσεις μας, θα ενσωματώνονταν στο νομοσχέδιο. Προχθές ήρθε στην Βουλή (760 ημέρες μετά… κάτι που είναι πραγματικά θλιβερό) ενώ διαπιστώσαμε πως ΚΑΜΙΑ από τις προτάσεις μας δεν υιοθετήθηκε. 

Μάλλον…. χάσαμε 34 – 0! 

Έχουμε υποστεί μια βαριά ήττα σε ό,τι αφορά τις προτάσεις που είχαμε καταθέσει». 

 Ο κ. Χατζημάρκος ξεκαθάρισε πάντως, πως μετά από αυτή την εξέλιξη, η ΠΝΑΙ δεν θα το βάλει… κάτω και δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει, επανυποβάλλοντας προτάσεις – παρατηρήσεις για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προς τους συναρμόδιους υπουργούς και την κυβέρνηση, προκειμένου να ‘χτιστεί’ ένα νέο νομοθετικό περιβάλλον, που να είναι ελκυστικό και όχι αποτρεπτικό για νέες επενδύσεις.

 «Δυστυχώς δεν σκεφτόμαστε λειτουργικά. Λυπάμαι που το νομοσχέδιο καθυστέρησε δύο ολόκληρα χρόνια για να έρθει στην Βουλή και δεν περιέχει τις παρατηρήσεις μας, που είναι τεκμηριωμένες. 

Φοβούμαι πάντως ότι δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει καν σε μερικές περιπτώσεις και θα αναγκαστούμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω –αν και έχουμε ανοίξει τον διαγωνισμό» όπως είπε, ανακοινώνοντας πως την επόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με αντικείμενο τα Υδατοδρόμια. 

Ικανοποίηση για την τουριστική σεζόν

 Ο περιφερειάρχης πάντως, εμφανίσθηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την πορεία της τουριστικής περιόδου ενώ είπε ότι η ΠΝΑΙ βρίσκεται σε συζητήσεις με τρεις μεγάλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες είτε για να έρθουν για πρώτη φορά στην περιοχή, είτε για να επιστρέψουν εδώ, είτε για να πυκνώσουν τα δρομολόγιά τους. «Η εικόνα που έχω για την σεζόν είναι ότι προχωράει κανονικά. 

Ο Σεπτέμβριος είναι πάρα πολύ καλός μήνας στους μεγάλους προορισμούς ενώ και ο Οκτώβριος αναμένεται να πάει πολύ καλά, αφού δείχνει ενδυναμωμένος. Τώρα πια μπορούμε να πούμε ότι ‘κλέβουμε’ μέρες από τον Νοέμβριο –σε κάποια μεγάλα νησιά ένα 10ήμερο και σε μερικά άλλα ίσως να έχουμε 15νθήμερο.

 Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε ακόμη ένα ιστορικό ρεκόρ στις αφίξεις (όπως το 2016 & το 2017). 

Αυτό δείχνει πάρα πολλά, σε μια χώρα όπου αυτά όλα αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία και μπορούν να βγουν όλα τα χρήσιμα συμπεράσματα» όπως τόνισε, σχολιάζοντας πως δεν θέλει να συμμετέχει σε έναν δημόσιο διάλογο που λέει ότι “τι τα θέλετε τα νούμερα αφού έρχονται άφραγκοι τουρίστες”. «Αυτό γίνεται από ανθρώπους που μιλάνε εύκολα και αβίαστα». 

Ο περιφερειάρχης πάντως, είπε ότι τα έργα στα αεροδρόμια των νησιών έχουν ξεκινήσει από την Fraport, κάτι το οποίο «το παρακολουθούμε» όπως είπε. 

 Προχωράει η ΠΝΑΙ στα ένδικα μέσα κατά της ΔΕΥΑΡ

 Σε ερώτηση εάν η ΔΕΥΑΡ έχει προχωρήσει στην αποπληρωμή των οφειλομένων προς την ΠΝΑΙ, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι «δεν έχει γίνει καμία κίνηση μέχρι σήμερα. Έχουμε πάψει να παρακολουθούμε το θέμα της δημοσιότητας σε επίπεδο συνεντεύξεων, δηλώσεων κ.λπ. διότι έχει καταντήσει πολύ κουραστικό. Τις επόμενες μέρες ανοίγουν τα δικαστήρια και η εντολή που έχει λάβει η οικονομική, η ταμειακή, η νομική υπηρεσία και η διεύθυνση διοικητικού είναι πως προσφεύγουμε σε λήψη νομικών μέτρων με ό,τι αυτό συνεπάγεται» ενώ ξεκαθάρισε πως «η υδροδότηση ΔΕΝ πρόκειται να σταματήσει –από το Φράγμα». 

 Οι εργασίες στο Εθνικό Θέατρο 

Σχολιάζοντας τις εργασίες που ξεκινούν στο Εθνικό Θέατρο, ο κ. Χατζημάρκος είπε ότι είναι περιορισμένων πόρων (γύρω στις 100.000 ευρώ) αφού απαιτούνται πολλά εκατομμύρια για την αποκατάστασή του και διαβεβαίωσε πως η απόφαση της ΠΝΑΙ για χρηματοδότηση ύψους 1,2εκ. ευρώ, ισχύει.

 «Μελέτες σκέτες δεν σημαίνουν τίποτα. Το έργο είναι ώριμο, γιατί εκτός από τις μελέτες υπάρχουν και αδειοδοτήσεις. ‘Ώριμο’ έργο ΔΕΝ μας έχει κατατεθεί. Μόλις μας κατατεθούν όλα, το 1,2εκ. ευρώ είναι εκεί, και με χαρά θα το διαθέσουμε για το σύνολο των εξωτερικών όψεων του Εθνικού Θεάτρου». 

 Έργα ηλεκτροφωτισμού στο εθνικό δίκτυο 

Για τα έργα ηλεκτροφωτισμού στο εθνικό δίκτυο, είπε: «Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο για έργα στο εθνικό δίκτυο. 

Έχουμε δύο διαγωνισμούς σε εξέλιξη. Ο ένας διαγωνισμός που έχει να κάνει με την προσθήκη στύλων ηλεκτροφωτισμού σε κομμάτι του εθνικού μας δικτύου που είναι σκοτεινό, προχωράει για υπογραφή με τον ανάδοχο οπότε αναμένεται να εγκατασταθεί. Το δεύτερο έργο που έχει να κάνει με τον ηλεκτροφωτισμό, είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία. 

Συνεπώς προχωρούν κανονικά και τα δύο». 

Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...