8 Ιουν 2022

Βαγγέλης Σιγάλας, περιφερειακός σύμβουλος Θήρας: «Είναι απαράδεκτο να πληρώνουμε 85 ευρώ για να έρθουμε Σύρο»


Πυρ και μανία με το τιμολογιακό καθεστώς που έχει διαμορφωθεί στον χώρο της ελληνικής ακτοπλοΐας και ειδικά για τις θαλάσσιες μετακινήσεις των νησιωτών από διάφορα μέρη των Κυκλάδων προς την πρωτεύουσα του νομού, τη Σύρο, ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου» Βαγγέλης Σιγάλας.

 O κ. Σιγάλας μίλησε στον «Λ» για την απαράδεκτη κατάσταση οι νησιώτες να χρειάζεται να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για να μεταβούν στη Σύρο προκειμένου να κάνουν τις δουλειές τους. «Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε 85 περίπου ευρώ για να έρθουμε από Σαντορίνη μέσω Νάξου και Μυκόνου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. 

Από το 1979 που ασχολούμαι με τα κοινά της Νομαρχίας και τελευταία της Περιφέρειας δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοια κατάσταση. Ως περιφερειακοί σύμβουλοι είμαστε αναγκασμένοι να έχουμε καβάτζα στα πορτοφόλια μας περί τα 350-500 ευρώ προκειμένου να μπορούμε να μεταφερθούμε και να διαμείνουμε στο νησί όπου πραγματοποιείται το Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Και αλίμονο αν ξεχάσεις να κάνεις πρώτα αίτηση δέσμευσης ποσού προς την Οικονομική Επιτροπή της ΠΝΑΙ ή χάσεις κατά λάθος κάποιο εισιτήριο; Τότε δεν παίρνεις τίποτα από τα έξοδα που έχεις κάνει, παρότι είναι βεβαιωμένο ότι ήσουν παρών και παρακολούθησες όλη τη διαδικασία της συνεδρίασης…

 Και δεν είμαστε μόνο εμείς, που κάποιος μπορεί να πει ότι κάποια στιγμή θα πάρουμε τα χρήματά μας πίσω. Σκεφτείτε μόνο με τετραμελή οικογένεια που χρειάζεται να ταξιδέψει από Θήρα προς Σύρο για να περάσει από Υγειονομική Επιτροπή κάποιο από τα δύο παιδιά. Πάνω από 500 ευρώ χρειάζεται μόνο για τα μεταφορικά! 

 Γι’ αυτό πληρώνουμε τόσα πολλά τον κ. Ηλιόπουλο! Για να μπορούν οι πολιτευτάδες της ΝΔ να χρησιμοποιούν το ελικόπτερό του προκειμένου να κάνουν προεκλογικό αγώνα; Είναι ντροπή αυτό που γίνεται. Μπαίνεις μέσα στο ταχύπλοο και σε έχουν αναγκάσει να πληρώσεις εισιτήριο αναβαθμισμένης θέσης επειδή λέει δεν υπάρχει οικονομική και όταν μπαίνεις μέσα βλέπεις άδεια καθίσματα παντού…. Άντε τώρα ν’ αποδείξεις τις όποιες δικαιολογίες σου πετάνε, του τύπου «Ένα γκρουπ τουριστών τελευταία στιγμή ακύρωσε τις θέσεις τους». 

Όλα αυτά είναι απαράδεκτα και πρέπει να βρεθεί μια λύση γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει…», κατέληξε ο κ. Σιγάλας.

 Πηγή : https://www.logotypos.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...