10 Ιουν 2022

Δήμος Σερίφου Και φέτος Ολοι Μαζί θα απολαύσουμε τη θάλασσα στο νησί μας...


H αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα δεν είναι δεδομένη. Τα άτομα με αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα, οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες και τα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας συχνά στερούνται μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες απολαύσεις. Χωρίς αμφιβολία, ο προσβάσιμος τουρισμός και η ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτών στην θαλάσσια απόλαυση, δεν είναι προνόμιο, αλλά ανάγκη… 

Πάνω σ’αυτήν την ανάγκη, ο Δήμος Σερίφου και φέτος εγκατέστησε το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία ή περιορισμένης κινητικότητας στη θάλασσα (Seatrac) στη θέση «Αυλώμονας», παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Ευάγγελου Ρεβίνθη. 

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, έγινε η τοποθέτηση του μηχανισμού, από το τεχνικό συνεργείο της εταιρείας η οποία έχει την αρμοδιότητα και ευθύνη εγκατάστασης, απεγκατάστασης και συντήρησης του Seatrac. 

''Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, κι αυτό οφείλετε στην ομάδα των τεχνικών του seatrac, που πριν την έλευση του πρώτου Σαββατοκύριακου του Ιουνίου, μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε το δικαίωμα της εύκολης και ισότιμης πρόσβασης στη θάλασσα για τα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα» είπε μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Ευάγγελος Ρεβίνθης.



 * Να θυμήσουμε ότι το σύστημα Seatrac αποτελεί ελληνική καινοτομία. Είναι μία καταχωρημένη πατέντα από την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Τεχνικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών. Λειτουργεί σαν βοηθητικός εξοπλισμός, ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση στη θάλασσα, χωρίς καμία άλλη βοήθεια, σε άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα. 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...